LICITACIJA

Stan Miloševićeve kćerke prodat za skoro milion maraka: Ovo je kupac

Marija je u početku prvo izdavala, a zatim svoj stan i pripadajući plac, kako tvrde njeni zastupnici, prodala Nikoli Antiću za 800.000 eura

Vila na Dedinju. Informer

I. K. / Avaz.ba

27.12.2019

Hadži Dragan Antić (66) jučer je na licitaciji za ukupno 890.000 eura kupio dva stana u vili na Dedinju. Za stan od 253 kvadrata koji je pripadao Mariji Milošević, izlicitirao je 460.000 eura, prenosi "Informer".

Hadži Dragan Antić, zvani Struja, nekadašnji prvi čovjek "Politike", jučer je za 890.000 eura na licitaciji kupio dvije trećine vile na Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića na Dedinju. Stanovi su pripadali Mariji Milošević, kćerci Slobodana Miloševića, i njegovom rođaku, ginekologu Nikoli Antiću. 

Inače, stan Marije Milošević od 253 kvadrata Hadži Antić je kupio po cijeni od 460.000 eura, dok je stan Nikole Antića od 228 kvadrata dostigao vrijednost od 430.000 eura. To su bile i početne cijene na licitaciji. Hadži Antić je ovom kupovinom postao jedini vlasnik cjelokupne vile, koja se nalazi nedaleko od Kuće cvijeća. 

Stan kćerke bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića našao se na dobošu u maju 2018. godine zahvaljujući visokom funkcioneru, bivšem direktoru GAK "Narodni front", doktoru Nikoli Antiću, s kojim je dijelila vilu na Dedinju. Nakon što je Milošević izručen Hagu, Marija je Antiću dala na čuvanje svoj stan i preselila se u Crnu Goru.

Marija je u početku prvo izdavala, a zatim svoj stan i pripadajući plac, kako tvrde njeni zastupnici, prodala Nikoli Antiću za 800.000 eura, ali ju je on, navodno, prevario i nikad joj nije isplatio novac, piše "Informer". To je poslije i potvrdio pismenom izjavom, ovjerenom kod notara. Antić se uknjižio kao vlasnik i, na konto toga i svog stana, uzeo kredit. Budući da ga nije otplaćivao, banka je pokrenula sudski spor pred Privrednim sudom u Beogradu, koji je presudio u korist banke i naložio prinudno izvršenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.