AKTUELNO

Čedomir Jovanović o danu RS: Neće naći sreću bez Bošnjaka i Hrvata

Na današnjem obilježavanju u Banjoj Luci nije se slavila ni sama Republika Srpska

Čedomir Jovanović. Arhiv

N1

9.1.2020

Čedomir Jovanović, lider srbijanskog LDP-a i savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, kazao je danas za N1 da se na današnjem obilježavanju dana Republike Srpske u Banjoj Luci ''nije slavila ni sama Republika Srpska''.

Kakvo je to slavlje kad se ne slavi ni sama Republika Srpska? Je li tamo neko bio nasmijan? Jeste li vidjeli radost? Obično je, kad se slavi, da pozovete prvog do vas. Neće naći svoju sreću Dodik i oni koji tvrdoglavo insistiraju. Neće naći sreću dok pored njih ne budu oni s kojima žive, Bošnjaci i Hrvati. Nije tačno da je 9. januara 1992. godine srpski narod kroz tu deklaraciju zaštićen. Naprotiv, srpski narod je gurnut u rat, Bosna je raskomadana, u tome nisu učestvovali samo Srbi, dobili smo i "Herceg Bosnu". Tri godine zla koje nas je toliko uništilo da ni danas naša djeca nemaju normalan život - ispričao je Jovanović. 

Čedomir Jovanović. Arhiv

Potom je ocijenio da je Srbija žrtva Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Jovanović je komentirao i dolazak srbijanskih zvaničnika u Banju  Luku danas, govorio je o Srpskoj demokratskoj stranci i njenoj politici, izboru Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske i ostalim aktuelnim temama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.