SRBIJA Muškarac se ubio u centru grada

Šta nam se to dogodilo pa nas smrt ne dotiče: Opušteno prolazili pored tijela u Kragujevcu

Zabrinjavajuće ovakvo ponašanje sugrađana i nedostatak osjećaja i empatije prema drugom

Avaz.ba/ Kurir.rs

Kragujevac

Foto: Kurir.rs


Kragujevčanin (42) u maskirnom odijelu jutros oko devet sati, u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Kragujevcu, sebi je oduzeo život prerezavši vrat, a pored ovog jezivog događaja, ono što je zaprepastilo javnost bila je i hladnokrvnost sugrađana koji su prolazili pored njegovog tijela ne osvrćući se, kao da je najnormalnija stvar u pitanju.

Naime, prema riječima očevidaca, muškarac je najprije ušao u prodavnicu, gdje je prijetio da će se ubiti, galamio je na radnike, a potom izašao i nožem posjekao tri puta sebe po vratu. Radnici ovog trgovinskog objekta zaključali su radnju, a muškarac, odjeven u maskirno odijelo, nekoliko je minuta, naočigled prolaznika, mahao nožem prije nego što se i ubio. 

  • Dr. Ivica Mladenović

    Dr. Ivica Mladenović

    Foto: Kurir.rs


No, uprkos ovom stravičnom prizoru, na fotografijama s lica mjesta vidi se da građani opušteno prolaze pored njegovog leša, idući svojim poslom i ne osvrćući se, kao da se ništa ne dešava.

Doktor Ivica Mladenović, psihijatar i psihoterapeut iz Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici u Beogradu, kaže da vrlo zabrinjava ovakvo ponašanje sugrađana i nedostatak osjećaja i empatije prema drugom.  

- Ovakvo ponašanje vjerovatno je posljedica opće apatije, besciljnosti i generalnog nezadovoljsta kod našeg naroda koji je prouzrokovan velikim stresom kojem smo izloženi. Taj stres doveo je i do dubokog gubitka empatije. Takođe, nama je nametnut i pristup sa Zapada, koji nije karakterističan za naš narod, a koji se ogleda u motu "gledaj svoja posla" - objašnjava Mladenović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na