KRIMINAL

Kokaina pala u Novom Sadu: Fatalna plavuša krijumčarila drogu i oružje

Protiv nje je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je neovlašteno proizvodila i preprodavala narkotike

Kokaina. Kurir.rs

Avaz.ba/ Kurir.rs

4.2.2020

Policija je uhapsila Marijanu M. (31), zvanu Kokaina, iz Novog Sada nakon što su u automobilu za čijim je volanom bila pronašli veću količinu narkotika i više komada oružja. 

Kako saznajemo, policija je u Petrovaradinu zaustavila automobil marke Passat, a kad su otvorili prtljažnik automobila, uslijedio je šok.


Pun gepek

Zaplijenjena roba. Screenshot

- U gepeku su se nalazili jedan pleteni džak, kao i velika, crna, putna torba i još jedna manja maslinastozelena torba. Torbe su bile pune paketa zamotanih u celofan. Nađena su četiri paketa marihuane, ukupne težine 20 kilograma, kao i dva paketića heroina. U vreći je bilo pet pištolja, zamotanih u celofan, kao i 20 komada municije - kaže izvor za "Kurir" i dodaje da je plavuša odmah uhapšena.

- Protiv nje je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je neovlašteno proizvodila i preprodavala narkotike i oružje. Određen joj je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti saslušana u tužilaštvu - dodao je on. 

Prema riječima ''Kurirovog'' izvora, sumnja se da je uhapšena plavuša bila samo dio veće kriminalne grupe. 

- Pretpostavlja se da je Marijana bila kurir i da je za nekoga prevozila drogu i pištolje. Ispituje se da li je ona radila za neki kriminalni klan ili eventualno nije ni znala da ju je neko iskoristio za „prljav posao“. Osim toga, ispituje se kome je ilegalna roba, koju je prevozila, trebalo da se dostavi - objašnjava sagovornik "Kurira" i dodaje: 

- Također, pronađeno oružje poslano je na vještačenje kako bi se utvrdilo je li već korišteno u krivičnim djelima ili je tek trebalo da se upotrijebi ili preproda na crnom tržištu.


Putovanja

Inače, uhapšena Novosađanka je na društvenim mrežama svakodnevno dijelila svoje atraktivne fotografije, ali i fotografije na kojima pozira s oružjem. Također, sudeći po njenim profilima, nerijetko je boravila u Beogradu, ali i Parizu i Crnoj Gori.

- Anđeo i grešnica bez stida, mogu biti sve u ova četiri zida. Samo ja mogu odlučiti s koliko grijeha mogu živjeti - napisala je Marijana u opisu svog profila na društvenoj mreži. 

Marijana M. je na Facebooku objavila da je 2019. godine prestala raditi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Međutim, kako saznaje ''Kurir', ona nikada nije radila u MUP-u.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.