SRBIJA Odluka donesena nakon sastanka izbornog štaba stranke

SNS izlazi na izbore sa sloganom "Aleksandar Vučić - Za našu djecu"

SNS je donio i odluku da će rezultat od 48,2 posto glasova osvojen na izborima 2016. godine

Avaz.ba
18.02.2020 15:38

Vučić "zalijepio bananu" dječaku

Foto: Screenshot

Srpska napredna stranka donijela je konačnu odluku da na predstojeće parlamentarne izbore izađe s listom pod nazivom "Aleksandar Vučić - Za našu djecu!".

Pišu ovo danas srbijanski mediji, tvrdeći da je odluka o imenu izborne liste pod kojom će naprednjaci nastupiti na aprilskim izborima u Srbiji donesena na sastanku izbornog štaba SNS-a, koji je održan kasno sinoć, a završen poslije ponoći. 

SNS je donio i odluku da će rezultat od 48,2 posto glasova, osvojen na izborima 2016. godine, biti donji prag kojim će naprednjaci biti zadovoljni.

  • Vučić "zalijepio bananu" dječaku
    Vučić "zalijepio bananu" dječaku Foto: Screenshot

A kada su Vučić i djeca u pitanju, javnost u Srbiji pamti te odnose po dva primjera. Potkraj prošle godine u selu Kutlovac kod Blaca predsjednik Srbije djeci je govorio o čarima alkohola - jednom dječaku predlagao rakiju, a drugom čestitao jer je već, kako kaže, koristi.

Samo nekoliko mjeseci ranije Vučić je posjetio Veliko Gradište te tamo na sportskom igralištu odlučio odigrati basket s jednim dječakom. Kada su svi očekivali da će Vučić pokazati barem malo ljudske dobroćudnosti i odigrati partiju basketa na način na koji bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba - malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci sretni. Ali ne i Vučić. 

On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naročito kad je u igri dijete. Djetetu je lupio “bananu“, a javnost u Srbiji prokomentirala da je okršaj Vučića s djetetom na basketu tužna metafora Srbije.

Komentari

NA VRH