SRBIJA

SNS izlazi na izbore sa sloganom "Aleksandar Vučić - Za našu djecu"

SNS je donio i odluku da će rezultat od 48,2 posto glasova osvojen na izborima 2016. godine

Vučić "zalijepio bananu" dječaku. Screenshot

Avaz.ba

18.2.2020

Srpska napredna stranka donijela je konačnu odluku da na predstojeće parlamentarne izbore izađe s listom pod nazivom "Aleksandar Vučić - Za našu djecu!".

Pišu ovo danas srbijanski mediji, tvrdeći da je odluka o imenu izborne liste pod kojom će naprednjaci nastupiti na aprilskim izborima u Srbiji donesena na sastanku izbornog štaba SNS-a, koji je održan kasno sinoć, a završen poslije ponoći. 

SNS je donio i odluku da će rezultat od 48,2 posto glasova, osvojen na izborima 2016. godine, biti donji prag kojim će naprednjaci biti zadovoljni.


Vučić "zalijepio bananu" dječaku. Screenshot

A kada su Vučić i djeca u pitanju, javnost u Srbiji pamti te odnose po dva primjera. Potkraj prošle godine u selu Kutlovac kod Blaca predsjednik Srbije djeci je govorio o čarima alkohola - jednom dječaku predlagao rakiju, a drugom čestitao jer je već, kako kaže, koristi.

Samo nekoliko mjeseci ranije Vučić je posjetio Veliko Gradište te tamo na sportskom igralištu odlučio odigrati basket s jednim dječakom. Kada su svi očekivali da će Vučić pokazati barem malo ljudske dobroćudnosti i odigrati partiju basketa na način na koji bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba - malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci sretni. Ali ne i Vučić. 

On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naročito kad je u igri dijete. Djetetu je lupio “bananu“, a javnost u Srbiji prokomentirala da je okršaj Vučića s djetetom na basketu tužna metafora Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.