EPIDEMIJA

U Srbiju sletio avion iz Italije: Strancima zabranjen ulazak u državu

Svaki putnik prolazi pored termovizijske kamere koja mu je mjerila temperaturu, a dodatna kontrola obavljana je daljinskim termometrom

Niški aerodrom. Telegraf.rs

Avaz.ba

10.3.2020

U 14:05 sati na niški aerodrom "Konstantin Veliki" sletio je avion iz Bergama, saopćila je Ivanka Stanisavljević, portparol ove zračne luke.

Za sada nema informacija koliko je putnika bilo u avionu, s obzirom na to da ovaj podatak može pružiti samo aviokompanija. Kako saznaje Telegraf.rs, njima je dozvoljeno slijetanje jer su bili u proceduri polijetanja prije nego što je stupila na snagu odluka Vlade Srbije o zabrani ulaska u Srbiju putnika iz zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom.

Na aerodromu "Konstantin Veliki" pojačane su mjere nadzora putnika koji slijeću u Niš.


Niški aerodrom. Telegraf.rs

Slađana Veličković, sanitarni inspektor, kazala je da upravo kontroliraju ljude koji su stigli iz Bergama te da ne može govoriti za medije.

Kako se novinar "Telegrafa" uvjerio, dosadašnja kontrola je podrazumijevala da svaki putnik prolazi pored termovizijske kamere koja mu je mjerila temperaturu, a dodatna kontrola obavljana je daljinskim termometrom, ali nije registriran nijedan sumnjivi slučaj.

Pošto je strancima koji dolaze iz žarišta infekcije koronavirusom zabranjen ulaz u Srbiju, 10 putnika je i dalje na aerodromu, a 29 građana Srbije je prošlo aerodromsku kontrolu.

Građani Srbije upućeni su na kućnu samoizolaciju, što je uobičajena procedura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.