PANDEMIJA Otpušten s Infektivne klinike

Izliječen prvi pacijent od koronavirusa u Čačku

Veliki broj građana u samoizolaciji

Srna

Pacijent iz Čačka izliječen

Foto: Ilustracija


Inžinjer iz Beograda koji radi na izgradnji autoputa Preljina-Požega izliječen je od koronavirusa i otpušten s Infektivne klinike u Beogradu, saopćeno je nakon sjednice Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka. 

On je bio prva osoba kod koje je u Čačku utvrđeno prisustvo koronavirusa, gdje je do sada pet pacijenata zaraženo tim virusom, prenosi Sputnjik.

U ovom trenutku na Infektivnom odjeljenju čačanske bolnice nalazi se šest pacijenata.

  • Pacijent iz Čačka izliječen

    Pacijent iz Čačka izliječen

    Foto: Ilustracija


Za njih troje stigla je potvrda da nisu zaraženi, dok se za preostale rezultati očekuju tokom dana.

U bolnici u Čačku preduzet je cijeli niz protivepidemijskih mjera, pošto je jedan od tehničara sa Odjeljenja ortopedije bio nosilac koronavirusa.

Zbog ove okolnosti Odjeljenje ortopedije prestalo je da radi, jer su svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili mjeru kućne izolacije i nadzora.

- Kompletno Odjeljenje ortopedije je dezinfikovao. Kako bi ortopedska služba funkcionirala, formirana je ekipa ljekara i tehničara koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim i oni će raditi sve hitne ortopedske slučajeve koji ne trpe odlaganje. Ostali koji se jave na liječenje ovoj službi bit će pokriveni drugim hirurškim granama - navodi se u saopćenju Radnog tima.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na