SRBIJA

Vučić dočekao Kineze: Stotine hiljada života bit će spašeno

Pokazali su se kao prijatelji kada se borimo za život, napisao Vučić

Vučić dočekao kineske stručnjake. Instagram

Piše: Avaz.ba

21.3.2020

Na Beogradski aerodrom Nikola Tesla večeras u 19.45 sati sletio je avion iz Kine sa medicinskom pomoći dostavljenom radi borbe protiv koronavirusa.

Stigli su medicinski aparati, dezinfekciona sredstva, maske i druga zaštitna oprema, ali i šestoro medicinskih stručnjaka koji su se borili protiv koronavirusa u Vuhanu, odakle je epidemija i krenula.

Kineske stručnjake je na aerodromu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji se u prvom obraćanju kineskim stručnjacima zahvalio predsjedniku Kine Si Đinpingu na pomoći.

Na svom Instagram profilu Vučić je napisao "Ovo je veliki dan za našu zemlju!" 

- Dolazak kineskih stručnjaka je od izuzetnog značaja. Veliko hvala predsjedniku Si Đinpingu, veliko hvala narodu Republike Kine! Pokazali su se kao prijatelji kada se borimo za život - napisao je Vučić.

Kazao je i da su "Kinezi pokazali ne samo prijateljstvo i ljubav prema našem narodu, pokazali su i solidarnost sa srpskim narodom". 

- Stotine hiljada života u Srbiji biće spašeno zahvaljujući pomoći koja nam je upravo stigla iz NR Kine. Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo! - piše u objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.