REGION

Dačić detaljno opisao kako se koronavirus proširio u Vladi Srbije

Prije pojave simptoma Branislav Blažić dolazio na posao i bio u kontaktu sa kolegama

Ivica Dačić. Avaz

Avaz.ba

25.3.2020

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislav Blažić zaražen koronavirusom, kao i da je i u samoj zgradi Vlade i sali gdje se održavaju sjednice bio u kontaktu sa jednim krugom ljudi.

Kako je Dačić rekao, Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji, a prije pojave simptoma dolazio je na posao u Vladu i Ministarstvo i bio u kontaktu sa kolegama.

Dačić je, u gostovanju na televiziji Happy, objasnio da je Blažić prisustvovao sastanku resornog Vladinog odbora, u sali gdje se održavaju sjednice, a tamo je bio u kontaktu sa ostalim članovima.

Zgrada Vlade Srbije. Avaz

Zgrada Vlade Srbije. Avaz

Dačić je, u gostovanju na televiziji Happy, objasnio da je Blažić prisustvovao sastanku resornog vladinog odbora, u sali gdje se održavaju sjednice, a tamo je bio u kontaktu sa ostalim članovima.

Kako su ranije objavili mediji, svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s njim su poslati u izolaciju, dok je Blažić hospitaliziran na Infektivnoj klinici u Beogradu.

- Imamo i drugih zaposlenih u Vladi i ministarstvima koji su zaraženi - rekao je Dačić, ne precizirajući o kojem broju se radi.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Kako su ranije objavili mediji, svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s njim su poslati u izolaciju, dok je Blažić hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Imamo i drugih zaposlenih u Vladi i ministarstvima koji su zaraženi, rekao je Dačić, ne precizirajući o kojem broju se radi.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.