DEFINITIVNA ODLUKA Uz konsultovanje epidemiologa

Srbija na izbore izlazi 21. juna: U maju bez velikih političkih skupova

Među strankama koje će izaći na izbore postignut dogovor da osim notara i općinski ovjeritelji mogu da ovjeravaju potpise podrške

Avaz.ba / Fena

Aleksandar Vučić

Foto: Instagram


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u da će se parlamentarni izbori održati 21. juna ove godine.

Nakon sastanka s predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, Vučić je naveo da je prihvatio prijedlog pojedinih stranaka kojima je, kako je objasnio, bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora.

Predsjednik Srbije rekao je da u maju ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, ali da će se u junu čekati mišljenje ljekara i razine epidemije, prenosi Beta.

- Za mene je važno, kao predsjednika Republike Srbije, poslije ovog teškog perioda, da obezbijedimo demokratsku atmosferu i da obezbijedimo parlament i Vladu koja će da služi interesima građana Srbije. Želim kao predsjednik Republike Srbije svim učesnicima dobru kampanju i uspjeh na izborima - rekao je Vučić. 

Opis: Aleksandar Vučić

Instagram

Prema njegovim riječima, druga mala prepreka su notari kojih nema dovoljno za ovjeru potpisa te da je među strankama koje će izaći na izbore postignut dogovor da osim notara i općinski ovjeritelji mogu da ovjeravaju potpise podrške. 

Vučić je istaknuo da se "poslije ovog teškog vremena treba ostvarit demokratska atmosfera i izaberati skupština i vlada koja će služiti interesima građana".

Dogovoreno je i da se donese uputstvo uz konsultovanje epidemiologa kako da se, na početku izbornog procesa, obezbijedi sigurno obavljanje izbornih radnji.

Više o temi Aleksandar Vučić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na