REGION Izjavio u emisiji "Ćirilica"

Vučić: Nisam siguran da ću se opet kandidirati za predsjednika Srbije

Nadam se da će naći boljeg kandidata od mene, rekao je aktuelni srbijanski predsjednik

Avaz.ba
07.05.2020 22:57

Vučić u emisiji "Ćirilica"

Foto: Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u emisiji "Ćirilica" da ne vjeruje da će se kandidirati na sljedećim izborima za predsjednika Srbije

- Za godinu i po dana su izbori, ovi iz opozicije mogu slobodno da se kandidiraju da vode državu. Ja nisam siguran da ću se kandidirati, nadam se da će naći boljeg kandidata od mene - rekao je Vučić.

- Srbija je postigla odlične rezultate, ali nas čeka još mnogo teških stvari. Uradili smo dobar posao, nemoguće da je bio bez grešaka, ali smo se borili i trudili. Koliko je samo neprospavanih noći prošlo za svakog od nas. Ponosan sam što smo uspjeli da osiguramo pomoć i iz NR Kine, Rusije, Evropske unije, Norveške, Izraela - rekao je Vučić gostujući na Happy televiziji.

On je naveo kako je pred Srbijom danas još jedan veliki izazov jer su se "otvorili prije drugih". 

- Naši ljekari su uradili fantastičan posao, ali razumiju da zemlja mora da živi. Pokazali smo, kao država veliku efikasnost i operativnost, cilj je postignut. Sada je pred nama najveći zadatak kako da podignemo ekonomiju. Bit će nam potrebno mnogo rada i truda. Za nas je od presudnog značaja da nastavimo da radimo, da dovodimo investitore, da se evropska ekonomija podigne jer mi smo dio evropske ekonomije i ne možemo ništa sami - rekao je Vučić. 

Komentari

NA VRH