SRBIJA

Vojska pod punom opremom čuva migrante, Vulin poručio: Nećemo upotrijebiti silu

Angažirana vojska zbog sigurnosne procjene i zahtjeva građana koji su bili uznemireni zbog učestalih incidenata

Srna

17.5.2020

Vulin posjetio migrantske centre - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je jedinice Vojske Srbije koje osiguravaju tri migrantska centra u Šidu i ocijenio da su stanovnici ove općine sada mirniji.

Vulin je obišao jedinice koje osiguravaju centre "Adaševci", "Principovac" i "Šid – Stanica", te poručio kako se ne očekuju veliki problemi da bilo ko upotrijebi silu.

- Hoćemo da pomognemo da se naši građani osećaju bolje, da su mirniji, sigurniji, da posebno migrantima koji su eventualno van kampova ne dozvolimo da prave nikakve probleme - rekao je Vulin.

Vojska čuva migrante u Šidu. Ministarstvo odbrane Srbije

Komesar za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da Vojska Srbije štiti ljude i da je tu da obezbijedi mir "ne zato što se nešto desilo, već da se ne bi desilo", prenose beogradski mediji.

On je zahvalio Vojsci Srbije za angažiranje u prethodna tri mjeseca, jer se pokazalo da je to dovelo do toga da nijedan migrant nije zaražen, da nema ekscesa prema vanjskoj zajednici.

- Sada svi zajedno treba da vidimo kako da im omogućimo ono što najviše žele – da nastave put mirno, sigurno i u sigurnosnom i u epidemiološkom smislu - rekao je Cucić.

Pripadnici Vojske Srbije jučer su na osnovu naređenja vrhovnog komandanta i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića upućeni u Šid na osnovu sigurnosne procjene i zahtjeva građana koji su bili uznemireni zbog učestalih incidenata sa migrantima.  


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.