ŠOKANTNE TVRDNJE

Nestorović: Pod utjecajem Teslinog izuma, VRS tokom rata u BiH masovno odlazila sa fronta i bacala oružje

U žižu javnosti dospio je nakon, sada već čuvene izjave, da je “korona virus najsmješniji u historiji"

prof. dr. Branimir Nestorović. Screenshot

Avaz.ba

18.5.2020

Član Kriznog štaba Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa, prof. dr. Branimir Nestorović ne prestaje da šokira javnost svojim izjavama. Ovog puta, glavni akter nove teorije zavjere pulmologa je slavni naučnik Nikola Tesla, odnosno, jedan od njegovih izuma.

Naime, gostujući u jednoj od emisija TV Happy, doktor Nestorović je iznio šokantne tvrdnje o tome da su američki avioni tokom sukoba u BiH, bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, kao i tokom raketiranja Iraka, koristili oružje napravljeno na osnovu Teslinih nacrta, prenosi Blic.

– Tokom sukoba u BiH djelovao je avion američke avijacije “komando solo”. Emitovao je talase koji izazivaju depresiju i malaksalost, pa vojnike tjeraju da bacaju oružje i odlaze sa fronta – rekao je Nestorović


Član Kriznog štaba Vlade Srbije. Agencije

A za “odlazak vojnika sa fronta” krivo je, prema Nestorovićevim navođenjima, tehnotroničko oružje koje ima mogućnost kontrole svijesti pomoću elektromagnetnih talasa, poznatijih kao “zraci smrti”, a koje je izmislio niko drugi do Nikola Tesla.  

Do zaključka da su ovakvi navodi istiniti došao je i Nestorovićev sagovornik iz emisije, ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačič.

– Tesla je patentirao mnoge stvari od energije do medicine, njegov izum je elektromagnetni štit protiv raketnih napada, a kažu da je i sistem HAARP, koji utiče na ponašanje i zdravlje ljudi, urađen pomoću Teslinih nacrta – dodao je Dačić.

Ovo je samo jedna u nizu zaprepašćujućih tvrdnji Branimira Nestorovića u posljednjih nekoliko mjeseci. U žižu javnosti dospio je nakon, sada već čuvene izjave, da je “korona virus najsmješniji u historiji", te da bi “žene trebalo da idu u šoping u Milano” u trenicima kada je epidemija virusa u Italiji bila u punom jeku. 

No na ovim tvrdnjama se i pored velikog broja osuda na koje je naišao, nije zaustavio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.