BLAGDAN Predsjednik Srbije

Vučić zahvalio muslimanima: Pokazali ste pravu srž posta

Vjernici nesebično pomagali komšijama i sugrađanima tokom nevolje koja je zadesila tu zemlju

Avaz.ba
23.05.2020 11:46

Aleksandar Vučić

Foto: Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u toj zemlji.

Vama i svim vjernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski bajram uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog ramazanskog posta. U vremenima preteških iskušenja za cijeli ljudski rod, u vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovjek - više i jače nego ikada - okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrijednostima kojima svi težimo - naveo je Vučić u čestitki. 

Otuda nam dolazi, ističe predsjednik Srbije, i veliki blagoslov u vidu praštanja, solidarnosti, pomaganja, dubokog uvida u to da smo svi braća i da samo zajedno i složno možemo sve da postignemo, sve da pobijedimo.

- Hvala vam što ste svojim komšijama i sugrađanima nesebično pomagali tokom nevolje koja je zadesila i našu zemlju, što niste zaboravili potrebite, one koji su bolesni i one koji nemaju, što ste na pravi način ponovo pokazali šta je prava srž samazanskog posta i islama kao religije koja njeguje najveće ljudske i moralne vrijednosti - naveo je Vučić.

Komentari

NA VRH