EPIDEMIOLOG

Doktor Kon danas puni 65 godina: Ne ide odmah u penziju

Pored medicine, doktor kojem Srbija vjeruje, pored epidemiologije i medicine ima još jednu ljubav, a to su gitara i pjevanje

Predrag Kon. Avaz

Avaz.ba

10.6.2020

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba Srbije za borbu prozoiv koronavirusa, danas puni 65. godina, ali će bez obzira na stečene uvjete za penziju, nastaviti da radi, piše Telegraf. 

Kako navode, čuveni dr. Kon čije procjene su se pomno pratile u regionu tokom ekspanzije koronavirusa, radit će još najmanje godinu dana. 

Doktor Kon je rođen 1955. u Beogradu, a sa samo nekoliko mjeseci, zbog očeve službe, odlazi u Njujork gdje je živeo do sedme godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1981. godine. Deset godina kasnije je specijalizirao epidemiologiju na Vojnomedicinskoj akademiji, u kojoj je radio 15 godina. 

Pored medicine, doktor kojem Srbija vjeruje, pored epidemiologije i medicine ima još jednu ljubav, a to su gitara i pjevanje.  

Ovaj vrsni epidemiolog, osim u krugu svojih prijatelja i porodice, svoje umjetničke sposobnosti pokazao je i na jednom beogradskom muzičkom festivalu u oktobru 2012. godine.

Tada je otpjevao i odsvirao Šošanu i Hava Nagilu, najpoznatije jevrejske pesme. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.