SRBIJA

Vučić: Korona neće odložiti izbore

Kada je riječ o zabranjenom spotu sa djevojčicom, Vučić je rekao da je to bio najbolji spot koji je govorio o suštini politike

Vučić: Jedino ako se poveća broj umrlih. Agencije

Avaz.ba

13.6.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da koronavirus ne može odložiti izlazak na birališta, ali da se to može desiti ako se poveća broj mrtvih, i dodao da će biti preduzete sve mjere zaštite na biračkim mjestima.

Vučić je za TV Prva rekao da je zadovoljan saradnjom sa SPS-om, ali da je već 2008. prošao kroz to da se socijalisti poslije izbora udruže sa nekim drugim, te da je zato važno da lista Srpske napredne stranke osvoji 50 posto plus jedan glas.

Kada je riječ o zabranjenom spotu sa djevojčicom, Vučić je rekao da je to bio najbolji spot koji je govorio o suštini politike i da je bio siguran da ga neće zabraniti, ali da nije htio da kontaktira sa REM-om i da se miješa u njihov posao.

Reagirajući na izjavu voditeljice TV Prva da joj je jedna medicinska sestra poslala poruku kako joj je za zaposlenje na klinici tražen novac ili učlanjenje u SNS, Vučić je rekao da će nadležni ispitati te tvrdnje i da će, ako su tačne, odgovorni biti uhapšeni.

- Obavijestiću javnost šta je ishod ovog slučaja - obećao je Vučić i dodao da on ne može da zna šta sve neko radi krijući se iza stranke, ali da je tim ponašanjem "zgrožen" i da iako misli "da su ljudi iz njegove stranke mnogo bolji od drugih, on im to neće dozvoliti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.