SRBIJA

Popunjeni kapaciteti u Covid bolnicama u Beogradu

Lončar je naveo i da je iz Beograda noćas i jutros devetoro zaraženih prebačeno u bolnicu u Požarevcu

Kapaciteti popunjeni. Agencije

Avaz.ba

6.7.2020

Privremena bolnica u Areni u Beogradu danas će primiti prve pacijente, a u nju će biti prebačeni lakši pacijenti iz Covid bolnica "Dr Dragiša Mišović", Zvezdara, Zemun, Bežanijska kosa, i sa Infektivne klinike, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

- Sve kapacitete u Covid bolnicama u Beogradu smo popunili i morali smo da nađemo rešenje do sutra ujutru, jer će se tada otvoriti Ortopedska bolnica ''Banjica'' za Covid pacijente. Dogovorili smo se danas da pacijente koji su dobrog općeg stanja iz Covid bolnica prebacimo u privremenu bolnicu - rekao je Lončar.

On je dodao da će u pacijenti sa lakšom kliničkom slikom biti prebačeni u Arenu, kako bi oslobodiil mjesta za teže pacijente koji se moraju zbrinuti tokom noći.

Lončar je naveo i da je iz Beograda noćas i jutros devetoro zaraženih prebačeno u bolnicu u Požarevcu, jer su kapaciteti u glavnom gradu popunjeni.

Ministar je objasnio da će u Covid bolnicama u Beogradu danas biti oslobođeno 90 do 100 mjesta, a ukoliko to ne bude dovoljno za noćas, pacijenti će biti zbrinjavani u Požarevcu, a spremna je i bolnica u Smederevu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.