VIŠI SUD U NIŠU

Nastavlja se suđenje Malčanskom berberinu, javnost isključena

Krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M. K. iz sela Suvi do

Avaz.ba

Počinje suđenje Ninoslavu Jovanoviću

Foto: Arhiv


U Višem sudu u Nišu sutra počinje suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M. K. iz sela Suvi do.

Jovanović će biti priveden iz pritvora u kojem se nalazi od hapšenja u januaru ove godine.

Ivana Jakovljević, zamenik portparola Višeg suda u Nišu rekla je za srbijanske medije da suđenje neće biti otvoreno za javnost. 

- Glavni pretres počeće u 11 sati, ali je donesena odluka da javnost za ovo suđenje bude isključena, tako da novinari ne mogu prisustvovati ročištima. Informacija da je otvoreno za javnost nije tačna - rekla je ona.

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Jovanović se izjasnio na navode optužbe i u manjem dijelu ih osporio. 

  • Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim

    Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim

    Foto: Arhiv


Roditelji devojčice su se pridružili krivičnom gonjenju Jovanovića.

Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopći pravnu kvalifikaciju krivičnog djela za koje se tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta. Za ova krivična djela zaprijećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.  

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi do presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je. 

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici. Jovanović je inače pušten iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Facebooka.  

Nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten je na slobodu, jer mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci. 

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.  M. K, koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. 

Devojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i smještena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na