MASOVNE DEMONSTRACIJE U SRBIJI

Beograd: Bačen suzavac, policija pendrecima na demonstrante

Glavni motiv skupa jeste najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će od petka u 18 do ponedeljka u sati biti uveden policijski sat

Beograd: Bačen suzavac, policija pendrecima na demonstrante. PrintScreen

E. H. / Avaz.ba

7.7.2020

Demonstranti u Beogradu sukobili se sa policijom na stepeništu zgrade Skupštine Srbije. Oni policiju gađaju flašama, kamenicama i bakljama. Policija je bila primorana da upotrijebi suzavac kako bi smirila situaciju. 

- Policija bije građane koji su u holu pendrecima, gura ih napolje i poslije desetak minuta uspjeli su da ih izguraju iz Skupštine - prenosi portal Nova.rs.

Kako prenosi Blic, glavni motiv skupa jeste najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će od petka u 18 do ponedeljka u sati biti uveden policijski sat zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Podsjećamo, danas je Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata, pošto je Srbija objavila najveći broj umrlih u jednom danu od početka pandemije koronavirusa.


Od srijede ujutro od 10 sati apsolutno je zabranjen izlazak starijima od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama – zabranjen je izlazak osobama starijim od 70 godina. 

On je naveo da mjera zabrane kretanja podrazumjeva da poslije 20 sati neće biti ni automobila na ulici ni ljudi, a oni koji rade uveče – dobiće dozvole od poslodavaca.

- Naš cilj je da ukinemo sve autobuske linije i vozne, da nemamo prevoz, naš cilj je da ljudi budu u kući, a da za radnike obezbijedimo posebne autobuse - naveo je Vučić poslije sjednice Kriznog štaba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.