NE JAVLJA SE NA TELEFON

Gdje je i zašto je nestao doktor Branimir Nestorović?

Iz Kriznog štaba, na upite srbijanskih medija, nisu imali komentar

Nestorović: Prije 15 dana gostovao u jednoj emisiji. Arhiv

Avaz.ba

19.7.2020

Navršilo se tačno 15 dana od posljednjeg javnog nastupa jednog od članova kriznog štaba Srbije doktora Branimira Nestorovića. I to posljednje pojavljivanje na TV u programu najverovatnije je snimljeno ranije, a ne tog 5. jula, kada je emisija emitovana.

Između ostalog Nestorović je rekao: 

- Ja nisam antivakcinalista, ali mislim da treba da dajemo sigurne vakcine našoj djeci. Mislim da treba da se revitalizuje "Torlak" i da mi proizvodimo vakcine i da onda neće biti nikakvih problema. Mi smo izvozili vakcine 35 godina. Što bi sad uvozili vakcine, pogotovo od tih zapadnih firmi, gdje i ne znamo šta dobijamo? Ljudi su uplašeni i to treba poštovati.

Kazao je i da tokom epidemije koronavirusa, koja još traje, nikada nije koristio zaštitnu masku i rukavice jer ne radi sa pacijentima na respiratoru. 

Izjave profesora Branimira Nestorovića od samog početka epidemije koronavirusa u Srbiji izazivaju veliku pažnju. Svojom pojavom i nastupom, pulmolog iz Tiršove svakodnevno izaziva različite reakcije, ali posljednjih dana njegovi kritičari i poštovaoci primijetili su da se Nestorović uopće ne pojavljuje u medijima.

Iz Kriznog štaba, na upite srbijanskih medija, nisu imali komentar, dok se Nestorović na svoj privatni telefon danima ne javlja. Poruke i e-mailovi takođe su ostali bez odgovora

- Odlučio je da se povuče i da malo smanji doživljaj. Misli da se previše eksponirao. Znajući njega, to neće previše dugo da traje. Ne može on dugo da izdrži da ne kaže šta misli. Radi normalno i redovno, samo je, eto, rešio da malo napravi pauzu od medija - kaže njegova bliska koleginica za Objektiv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.