SRBIJA

Novinar Dragan Spasić primljen uvečer u Covid bolnicu, umro ujutru

O svojoj bolesti i iskustvu sa zdravstvenim sistemom Spasić je obavještavao pratioce

Dragan Spasić Spale. Facebook

Avaz.ba

24.7.2020

Dragan Spasić Spale (1956.-2020.), sportski snimatelj i novinar iz Topole, preminuo je jučer u kragujevačkoj Covid bolnici. Prema saznanjima portala Nova.rs, Spasić je u srijedu primljen na Infektivnu kliniku, u toku noći je priključen na respirator, a preminuo je jučer u prijepodnevnim satima.

Dragan Spasić je godinama radio kao sportski snimatelj i pratio sportska dešavanja u Šumadiji, a uređivao je i info stranicu sa lokalnim vijestima iz Topole i okoline.

O svojoj bolesti i iskustvu sa zdravstvenim sistemom Spasić je obavještavao pratioce, pa je tako u nedjelju 19. jula, napisao da je “prije osam dana dao dao bris i da još čeka rezultate”. 

Jedan Spasićev prijatelj izjavio je za portal Nova.rs da je pet dana prije prijema u bolnicu, Dragan imao visoku temperaturu i jak kašalj, ali da su ga iz ambulante vraćali sa riječima da “nije za bolnicu”.

U srijedu je primljen na intenzivnu njegu Infektivne klinike u KC Kragujevac, a jučer u prijepodnevnim satima porodica je obavještena da je preminuo.

Dragan Spasić Spale. Facebook

Spasićev prijatelj navodi, da je prilikom prijemu na Infektivnu kliniku imao izuzetno nizak nivo saturacije i da su ljekari začuđeno pitali porodicu “šta ste čekali do sad”.

On objašnjava da je Spasić i pored lošeg zdravstvenog stanja sve vrijeme bio svjestan i da niko nije mogao da nasluti da će se bolest razviti tako brzo.

- Sinoć se na društvenim mrežama zahvalio brižnim medicinskim radnicima, jutros smo se dopisivali, a sada ga više nema - u nevjerici priča njegov prijatelj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.