PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić čestitao Bajram: Ovaj praznik predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda i svjedočanstvo da smo svi braća

On je vjernicima poželio da praznik provedu u miru i radosti

Aleksandar Vučić. AFP

Avaz.ba

31.7.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Kurban bajrama uputio je čestitku Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću i predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu ef. Dudiću, kao i pripadnicima islamske zajednice.

- Vama, vjerskim službenicima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti od srca čestitam Kurban bajram u iskrenoj vjeri da će vam ovaj veliki praznik donijeti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo - naveo je Vučić.

On je pripadnicima islamske zajednice prije svega poželio dobro zdravlje, za koje se, kako kaže, svi borimo u ovim teškim vremenima.

- Nevolja je zajednička, ali je možemo savladiti kao i svaku do sada - uz međusobno razumijevanje, poštovanje, brigu o bližnjima i čvrsto uvjerenje da ćemo i ovo zajednički prebroditi - naveo je predsjednik Srbije.

Kako ističe, simbolika žrtvovanja kurbana jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, međusobnog približavanja, a ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosjećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada prije.

- Ovaj praznik predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i naslijeđa, kao i podsjećanje i svjedočanstvo da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čovjeka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smijemo da zaboravimo - naveo je Vučić.

On je vjernicima poželio da praznik provedu u miru i radosti, da u duhu Kurban bajrama i uz iskrene molitve uvijek dočekuju dobre vijesti i svako dobro i napredak.

- KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! - navodi se u čestitki Aleksandra Vučića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.