NASTAVAK OBRAČUNA

Automobil svjedoka protiv Darka Šarića dignut u zrak: Od siline detonacije oštećeno još nekoliko vozila

Eksplozija se dogodila oko tri sata iza ponoći u Mišarskoj ulici

Avaz.ba
09.08.2020 13:58

Fotografija s lica mjesta

Foto: Blic

Automobil Valjevca Gorana Nikolaševića, svjedoka u procesu koji se vodi protiv osumnjičenog narkobosa Darka Šarića, eksplodirao je sinoć ispred njegove porodične kuće u širem centru Valjeva.

Eksplozija se dogodila oko tri sata iza ponoći u Mišarskoj ulici, kada je u vazduh odletio džip "honda element", čiji je vlasnik Nikolašević, a koji je bio parkiran na trotoaru ispred kuće u kojoj živi sa porodicom. Od siline eksplozije, oštećeno je još nekoliko vozila parkiranih u blizini, ali srećom povrijeđenih nije bilo.

Kako saznaje "Blic", sigurnosne kamere sa jednog od objekata u ulici zabilježile su prilazak maskiranog muškarca sa kapuljačom na glavi kako prilazi vozilu, ostavlja predmet na haubu i brzo se udaljava, nakon čega, nedugo potom, dolazi do eksplozije koja je praktično probudila čitav kvart.

  • Fotografija s lica mjesta
    Fotografija s lica mjesta Foto: Blic

Nikolašević je u žižu javnosti dospio kada je podnio krivičnu prijavu u kojoj sumnja da mu jedan od svjedoka saradnika u procesu protiv Šarića, Nebojša Joksović, "planira ubistvo tako što će naručiti postavljanje eksplozivne naprave pod njegov automobil".

Sam Nikolašević je, također, jedan od svejdoka u tom procesu. 

Uviđaj na mjestu eksplozije obavili su pripadnici policije i valjevskog Višeg tužilaštva.

NA VRH