HEROINA NOVOG PAZARA

Doktorica Lejla Ćeranić demantira bolnicu: Smijenjena sam prije odmora

Tokom najkritičnijeg perioda borbe sa koronavirusom u Novom Pazaru bila jedini infektolog

Lejla Ćeranić. Arhiv

Avaz.ba

9.8.2020

U petak ujutru sam dobila razrješenje sa funkcije vršioca dužnosti načelnika infektivnog odeljnja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, potvrdila je za Nova.rs doktorica Lejla Ćeranić, koja je tokom najkritičnijeg perioda borbe sa koronavirusom u ovom gradu bila jedini infektolog.

Prema njenim riječima, odmor je tražila tek kada je dobila razrješenje. 

- Nakon uručenja, od strane kurira naše ustanove, obratila sam se sadašnjoj v.d. načelnika Infektivnog odeljenja, kada sam joj rekla da sutra odlazim na odmor. Ona je rekla da će o tome obavijestiti direktora, jer ona misli da niko ne može da ide na odmor dok traje vanredna situacija. Nešto kasnije mi je rekla da direktor nikom ne dozvoljava da ide na odmor - navodi droktorica Ćeranić.

Odmor tražila tek kada je dobila razrešenje. Arhiv

Nakon toga je, priča dalje, otišla do direktora da bi sa njim razgovarala u vezi svog odmora, a koji joj je, ističe – usmeno obećan od strane dotadašnjeg koordinatora Regionalnog Covid centra, dr Mirsada Đerleka.

Čekala sam više od sat vremena ispred kancelarije dr Meha Mahmutovica za razgovor - kaže Ćeranić. 

Nakon tog vremena ušla je u kancelariju.

- U kancelariji su sjedili, direkor OBNP dr Meho Mahmutovic, dr Alan Kurpejević, dr Mirsad Đerlek. Razgovor je protekao mirno, pri čemu mi je rečeno da su planirani odmori za ljekare i sestre odjeljenja koji su učestvovali u borbi protiv Covid19, od 10. do 15. jula, te da moj zahtjev za već uplaćeni porodični odmor, neće mnogo remetiti njihove planove - navodi dr Lejla Ćeranić.

Razrješenje nije pominjano. 

- Tokom razgovora niti ja, niti oni nismo pominjali moje razrešenje - kaže je Ćeranić.

Podsetimo, direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović tvrdi da Ćeranić nije razrješena sa funkcije načelnika infektivnog odeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da je na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.