ČAČAK

Preživio udar od 25.000 volti: Dječak povrijeđen na željezničkoj stanici van životne opasnosti

Zbog penjanja na vagone, od posljedica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje u Srbiji nastradaju tri do četiri osobe

Došlo do strujnog udara. RAS

Avaz.ba / Blic.rs

24.8.2020

Dječak (12) koji je danas teško povrijeđen na željezničkoj stanici u Čačku nalazi se van životne opasnosti.

Kako se navodi u saopćenju preduzeća "Infrastrukture željeznice Srbije", dječak je kad se popeo na željezničko vozilo - drezinu zadobio opekotine zbog čega je smješten na odjeljenje Intenzivne njege Urgentnog centra u Čačku, ali je van životne opasnosti.

Na mjesto nesreće izašle su ekipe Hitne pomoći, MUP-a, kao i Komisija za vanredne događaje "Infrastrukture željeznice Srbije", a željeznički saobraćaj je uspostavljen u 14.08 sati.

Uzrok nesreće nije zvanično potvrđen, ali je Pink prenio da je dječak povrijeđen kada je došlo do strujnog udara koji ga je oborio.

Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk, koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Zbog penjanja na vagone, od posljedica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje u Srbiji nastradaju tri do četiri osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.