LIDER SDS-A

Šarović: Migrantska kriza eskalira, a vlast nema rješenja

SNSD i njegovi lideri otkako su ušli u vlast na državnom nivou nemaju nikavo rješenje za tešku migrantsku krizu, navodi Šarović

Mirko Šarović. Arhiv

D.H./Avaz.ba

29.8.2020

Migrantska kriza u BiH eskalira i prijeti da stanje u nekim gradovima učini haotičnim i bezbjedonosno vrlo rizičnim, izjavio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

- SNSD i njegovi lideri otkako su ušli u vlast na državnom nivou nemaju nikavo rješenje za tešku migrantsku krizu. Pokazali su se po ovom pitanju potpuno nesposobnim za preduzimanje kvalitetnih rješenja i ništa ne rade osim što se po ovom pitanju „svađaju“ sa svojim partnerima u vlasti – kazao je Šarović.

- Dok je ministar u Vijeću ministara BiH bio Dragan Mektić, za sve godine njegovog mandata i mandata drugih ministara iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara BiH, maksimalan broj migranata koji je evidentiran u zemlji ukljucujući i 2019. godinu nikada nije prelazio broj od četiri i po hiljade a trenutno je u Bosni i Hercegovini preko 12 hiljada migranata, dakle tri puta više. Tendencija je da će ova brojka vrlo brzo dostići 20 000 što će stanje po ovom pitanju učiniti dramatičnim.

- Migranska kliza eskalira a vlast nema nikavo rješenje. Umjesto realnim i stvarnim krizama i problemima bave se izmišljenim krizama i smišljenim „prepucavanjima“ a ustvari najviše se bave sami sobom,  naglašava Šarović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.