"HRABROST VUČIĆA"

Vašington se oglasio nakon sukoba Vučića i Zaharove

NSC je na svom Twitter nalogu izdvojio jednu rečenicu iz izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina

Aleksandar Vučić. Arhiv

Avaz.ba

8.9.2020

Američko Vijeće za nacionalnu sigurnost objavilo je u ponedjeljak uvečer da "aplaudira hrabrosti" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića poslije poruke portparolke ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove u kojoj je njegovu fotografiju iz Bijele kuće uporedila sa scenom iz filma "Sirove strasti" i policijskim ispitivanjem.

NSC je na svom Twitter nalogu izdvojio jednu rečenicu iz izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina koju je prenijela agencija Beta i uz komentar "Ispravno rečeno" dodao da "aplaudira hrabrosti" predsjednika Vučića, uz hashtagove "Srbija" i "Rusija".


- Veličina čoveka ne mjeri se ni veličinom stolice na kojoj sjedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda", glasi citat Vulinove izjave koji je NSC prenio na srpskom jeziku.

Zaharova je u subotu uvečer na Facebooku objavila fotografiju Vučića u Ovalnom uredu Bijele kuće dok sjedi na stolici ispred velikog radnog stola za kojim je predsjednik SAD-a Donald Trump, a ispod toga i sliku iz poznate scene filma "Sirove strasti" u kojoj glumica Sharon Stone sjedi prekrštenih nogu na ispitivanju u policiji. Kasnije se izvinila.

Vučić je rekao da Zaharova tom porukom "najviše govori o sebi", uz komentar da "primitivizam i prostakluk koji je pokazala" govore o njoj, ali i "o onima koji su je tu postavili".

Vučić je izjavio da Beograd i Moskva nisu ni u kakvom sukobu i da je komentar Zaharove na Facebooku bio "samo jedan nepristojan post".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.