OBRAČUN NA ULICAMA

Likvidirani Stojanović lociran preko Instagram profila Kolumbijke s kojom je bio u vezi

Stojanovića locirali najvjerovatnije preko profila Suarez Gomez

Otkriveni detalji eksplozije u Beogradu. N1

Avaz.ba

14.9.2020

Strahinja Stojanović (30) ubijen je u nedjelju usred dana u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov BMW X5.  

Kako prenosi Kurir, Stojanović je teško ozlijeđen u Ulici omladinskih brigada te je navodno ostao bez obje noge. Tri sata kasnije preminuo je u bolnici.

S njim je u automobilu bila i Sonia Suarez Gomez (45) koja je prošla s lakšim ozljedama. U eksploziji su dijelovi BMW-a odletjeli nekoliko desetaka metara od automobila i prava je sreća da nitko od prolaznika nije ozlijeđen.

Telegraf prenosi da su Stojanovića locirali najvjerovatnije preko profila Suarez Gomez koja je posljednjih mjeseci stalno bila uz Stojanovića te je bila vrlo aktivna na Instagramu. U fotografijama je dijelila i lokacije te je napadačima vjerojatno na taj način olakšala posao. U Srbiju je ušla prije šest mjeseci, neposredno prije početka vanrednog stanja.

Kako saznaje Kurir, napadači na Stojanovića koristili su plastični eksploziv, kakav se posljednjih godina često koristio u mafijaškim obračunima na ulicama Beograda. 

- Da je postavljen jači eksploziv, razaranje samog vozila bi bilo daleko veće, a suputnici sigurno ne bi preživjeli - navodi izvor iz istrage.

Bomba je bila ispod vozačevog sjedišta, a aktivirana je daljinski.

Na sličan način ubijen je i Siniša Milić Boske u junu 2018. godine. Tad je C4 aktiviran pozivom s mobitela. Boske je bio glavni operativac klana Luke Bojovića i Filipa Koraća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.