NOVI DETALJI

Bjegunac za kojim traga policija Srbije je diplomirani pravnik i bivši reprezentativac u džudu

Ivan Kontić je bio upisan i u Advokatsku komoru Vojvodine kao pripravnik

Ivan Kontić. MUP Srbije

Avaz.ba

14.9.2020

Ivan Kontić (30), za kojim policija Srbije traga zbog sumnje da je 24. avgusta u Novom Sadu pretukao i nanio teške povrede 28-godišnjem M. M., diplomirani je pravnik i svojevremeno je bio reprezentativac Crne Gore u džudu.

Srbijanski mediji saznaju da je Kontić diplomirao pravo na Univerzitetu Union u Beogradu, a posljednih godinu dana je radio kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu.

Bio je upisan i u Advokatsku komoru Vojvodine kao pripravnik. List navodi da je nekoliko mjeseci, istovremeno, radio i kao obezbjeđene u kockarnici ispred koje je pretukao M. M., koga, prema saznanjima "Blica", poznaje odranije i čak su bili u dobrim odnosima.

Kako list navodi, pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre, Kontić je direktor firme koja je osnivač jedne beogradske kladionice.

Također, Kontić je u januaru 2018. bio uhapšen u Nikšiću, jer su službenici Odsjeka za borbu protiv droge kod njega našli revolver u ilegalnom posjedu. Facebook Kontića, koji je rodom iz Nikšića, bio je aktivan do subote, što znači da mu je neko pristupio da bi ga deaktivirao, ali je ostala IP adresa logiranja, što će pomoći u lociraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.