MAFIJA NE PRAŠTA

Sužava se istraga o ubistvu Stojanovića, likvidiran zbog velike količine droge?

Istražitelji još provjeravaju motiv

Sužava se istraga o ubistvu Stojanovića, ubijen zbog velike količine droge. Arhiv

Avaz.ba

22.9.2020

Milivoje L. (50), ugostitelj iz Bosanske Gradiške, za kojim policija traga zbog sumnje da je 13. septembra podmetnuo bombu pod BMW X5 i ubio Strahinju Stojanovića (30), najvjerovatnije je u Beograd došao po zadatku da izvrši likvidaciju. Za njim je danas, kako saznaje Kurir, raspisana Interpolova potjernica.

Istražitelji još provjeravaju motiv ubistva, kao i da li je Milivoje L. bio plaćen za likvidaciju.



Mogući motivi

Milivoje L.. Arhiv

- Istraga o mogućim naručiocima i motivu zločina zasad ide u dva pravca. Prvi se odnosi na povezanost Stojanovića sa ubistvom advokata Luke Bojovića Dragoslava Miše Ognjanovića. Drugi pravac istrage ide u smijeru jedne kriminalne grupe iz Beograda, s kojom je navodno Stojanović ušao u sukob zbog dva kilograma kokaina - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, pojavile su se informacije da je Stojanović prevario jednu narko-grupu za drogu i da mu oni to nisu oprostili.  Stojanović je meta bombaškog napada bio i 2018., ali je tada pukom srećom, jer je zaboravio mobilni telefon u stanu, preživio eksploziju automobila, u kom je bila njegova tadašnja djevojka. 

- Zasad nema informacija koje ukazuju da je pokojnik bio u direktnom sukobu sa Milivojem L., koji ima prebivalište i u Srbiji, ali na toj adresi ne boravi već 14 godina. Sve ukazuje da je angažovan za likvidaciju, kao neko ko dobro barata eksplozivnim napravama - dodaje on.

Auto-plac paravan

Stojanović nastradao u strahovitoj eksploziji. Arhiv

U eksploziji, koja se dogodila na Novom Beogradu, podsjetimo, lake povrede zadobila je i Stojanovićeva djevojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45). 

Ona je na saslušanju potvrdila da se posljednjih šest mjeseci nije odvajala od ubijenog, tvrdeći da on nije bio uplašen za sopstvenu sigurnost i da se nije skrivao, niti je imao obezbjeđenje. Navodno, rekla je da se bavio uvozom automobila.

- Sumnja se da je auto-plac bio paravan za ono čime se zaista bavio, a to je trgovina drogom. U tom "poslu" sigurno je stekao veliki broj neprijatelja - zaključuje sagovornik Kurira.

Inače, osumnjičeni Milivoje L., navodno se dovezao električnom biciklom do garaže na Novom Beogradu, postavio eksploziv ispod terenca, a potom posmatrao njegovo kretanje, kako bi aktivirao napravu. Bicikl je potom bacio u Savu, i kako se sumnja, odmah pobjegao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.