REZULTATI IZBORA

Glumac izabran za predsjednika Demokratske stranke, izlaznost članova 72,6 posto

Prema preliminarnim rezultatima, na glasanju je zabilježena izlaznost od 72,6 posto

Izborna skupština Demokratske stranke. RAS Srbija

Avaz.ba

26.9.2020

Glumac Branislav Lečić izabran je za predsjednika Demokratske stranke, saopšteno je na konferenciji za mediji na kojoj su predstavljeni rezultati Izborne skupštine.

Prema preliminarnim rezultatima, na glasanju je zabilježena izlaznost od 72,6 posto.

Kako su saopštili iz te stranke, na Starom gradu nasilno je prekinuto glasanje, a osim tog incidenta, sve je proteklo u redu.

- Ovo je festival demokratije, svi koji su se osjećali kao demokrate, mogli su da glasaju, ne samo oni koji su platili članarinu. Ovo je dan kada se obnavlja demokratija - rekao je Lečić.

On je pozvao da se sve demokrate ujedine i budu zajedno u ovom poduhvatu.

- Krajnje je vrijeme da se bavimo problemima građana. Mislili su da će da unište DS, ali ova stranka je pokazala da je žilava. Ovo je za mene velika pobjeda i najveća uloga, uradit ću je onako kako što sam radio na sceni. Uspješno - poručio je Lečić.

Prema njegovim riječima, stranka je resetovana i kreće od nule.

Okupljenima se zatim obratila predsjednica Organizacionog odbora Vida Ognjenović.

- Imam gorak ukus u ustima i neprijatano osjećanje zbog današnjeg incidenta. To je bio neobičan nastup, svojstven drugim strankama. Taj postupak najbolje opravdava zašto smo se razdvojili. Trebalo bi da se stide oni koju su naručili skidanje table u Nušićevoj - rekla je Ognjenović.

Kako kaže, Demokratskoj stranci sada slijedi formiranje Skupštine.

Pored Lečića, DS je dobio pet potpredsjednika - to su Vojislav Janković, Petar Radojčić, prof. dr Milica Slijepčević, prof. dr Dragoslav Šumarac i Jovana Jovanović.

Ranije danas, bivši poslanik DS Balša Božović rekao je da je na izborima koji organizuje dio DS došlo do incidenata i da su polomljene kutije i pocijepani listići, a da su fizički napadnute članice izborne komisije DS na Starom gradu.

Božović je na Twitteru za te napade optužio potpredsjednicu DS Draganu Rakić koja to, prema njegovim navodima, radi u ime predsjednika stranke Zorana Lutovca.

Tabla sa nazivom Demokratska stranka uklonjena je ispred centrale te stranke u Nušićevoj ulici i promijenjena je brava na vratima prostorija stranke.

Video snimak na kojem se vidi kako nepoznata osoba skida tablu objavio je na Tviteru Božović.

On je napisao da "Zoran Lutovac i Dragana Rakić uklanjaju posljednje tragove sa centrale DS" i upitao "u čije ime ovo rade i za čiji račun".

Ove izbore nisu priznali Zoran Lutovac i sadašnje rukovodstvo stranke.

- Mala grupa bivših i sadašnjih funkcionera stranke pokušava da organizuje izbore kršeći Statut Demokratske stranke i služeći se nelegalnim i nelegitimnim metodama, zloupotrebljavajući pristup centrali Demokratske stranke u Nušićevoj ulici, navodi se u saopštenju DS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.