DETALJI STRAVIČNOG SLUČAJA

Sin bio psihički bolestan, jeo mrtvog oca jer nije imao ništa drugo

Strava i užas u stanu otkriveni su u petak kada su komšije počeli osjećati nesnosan miris iz stana na drugom spratu zgrade

Policija šokirana viđenim. Kurir

A. Č. / Kurir

4.10.2020

Muškarac D. M. (39) iz Glogonjskog rita kod Beograda odveden je u bolnicu, nakon što je, kako se sumnja, danima jeo preminulog oca Aleksandra koji je najvjerojatnije umro prirodnom smrću.

Strava i užas u stanu otkriveni su u petak kada su komšije počeli osjećati nesnosan miris iz stana na drugom spratu zgrade.

Komšije su tada shvatili da Aleksandra danima nisu vidjeli. Pozvali su policiju, a kada su srušili vrata svi su se zaprepastili. Tijelo u poodmakloj fazi raspadanja bilo je na krevetu, a D.M. koji je inače psihički bolestan, bio je skriven iza namještaja, piše Kurir.rs.

Policajci su pokušali pričati s uplašenim muškarcem, ali on im je samo rekao kako se zove i cijelo vrijeme ponavljao:

- Pet dana nisam jeo, nisam imao što.

Sumnja se da je uslijed gladi i bolesti otkidao dijelove tijela preminulog oca i jeo. Odmah je prevezen na Infektivnu kliniku, a liječenje će najvjerojatnije nastaviti u psihijatrijskoj ustanovi. 

Mještani Glogonjskog rita kažu kako su čuli priče da je na tijelu preminulog bilo i ugriza.

- D.M. je bio bolestan, ako je i jeo oca, to je napravio jer nije znao što treba napraviti. Nesretnik je vjerojatno izgladnjelo, a nije znao izaći iz stana. Čuli smo da je kidao dijelove trbuha s leša - rekao je šokirani mještanin.

Unutrašnjost stana. Kurir

Komšije iz zgrade kažu kako je stan preminulog i njegovog sina prljav i pun smeća.

- Ta porodica je živjela u izuzetno lošim uvjetima. Nismo obraćali pažnju na neugodan miris jer se iz njihovog stana uvijek osjećao, a ni oni se nisu mogli pohvaliti higijenom - rekla je komšinica za Kurir.

Kako kažu, godinama su pokušavali pomoći nesretnoj porodici.

- D.M. je izlazio iz stana tri puta godišnje. To kako su oni izgledali bilo je jezivo. Sin je imao dugu kosu i bradu, a nokti su mu bili dugački bar 15 centimetara. Virio je kroz prozor držeći se rukama za štok. Zvali smo nadležne više puta i molili da im se pomogne - pričaju komšije. 

Preminuli Aleksandar često je jeo ispred zgrade, skriven u parkiću pa su se susjedi znali pitati daje li uopće sinu hrane.

Nisu se kupali, a bilo je i nasilja.

- Muž je jednom morao reagirati, više nije mogao gledati kako se međusobno tuku. Tada je Aleksandru oteo motku kojom je udarao sina - dodaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.