OPROŠTAJNO PISMO

Život Bore Drljače obilježila je jeziva tragedija, ovo je njegova emotivna ispovijest

Šokiralo ga je kada je pronašao oproštajno pismo supruge

Bora Drljača. Screenshot

A. M.

12.10.2020

Pjevač Bora Drljača preminuo je jučer, u 80. godini.

Njegov život dobrim dijelom obilježio je tragičan događaj koji se odigrao pre više od 10 godina, kada se oprostio se od svoje supruge Verice koja je pronađena mrtva u parku.

Nikada nije pročitao dosije i detalje vezane za njenu smrt, a prije nekoliko godina u emotivnoj ispovijesti ispričao je svoju stranu priče, piše Informer.rs.

- I dan danas patim za Vericom. I prije toga je pokušavala da se ubije. Prvi put je popila šaku tableta. Našao sam je u kući u nesvijesti na podu i odmah je odvezao na VMA. Tamo je bila na ispiranju. Spasio sam joj život! Stvarno ne znam iz kog razloga je to uradila. Vjerujte mi! Mislim da joj pored mene ništa nije nedostajalo, imala je sve. Zacrtala je da to uradi i nisam mogao da je spriječim - pričao je Bora Drljača u suzama.

Pjevača je šokiralo kada je pronašao oproštajno pismo supruge.

- Drugom prilikom ponovo je ostala sama kod kuće. Djeca i ja nismo bili tu. Kad sam ušao u stan, zatekao sam oproštajno pismo. Sjećam se samo da je pisalo: "Mnogo sam se umorila, izvini. Čuvaj mi djecu." Iste sekunde sam pozvao policiju i počeo da je tražim. Nedugo zatim policija ju je pronašla mrtvu u parku kod hotela "Jugoslavija", gdje je inače išla da vježba. Jedan doktor mi je tada rekao da ko jednom pokuša da se ubije, više se neće spasiti. To će uraditi kad-tad, baš kao i moja žena. Iskreno, nisam ni čitao policijski dosije, tih dana mi to nije bilo ni na kraj pameti. Je*eš istinu, istina je da je nema! - pričao je Bora u dahu, pa nastavio:

- Da li se ubila pištoljem, otrovala, ugušila, objesila, isti je đavo! Ja ni dan-danas ne znam šta se zaista desilo. To je mnogo utjecalo na djecu i mene. Imala je u sebi neki đavo. Priznajem, griješio sam milion puta. Išao sam po turnejama, ona je ostajala sama. Meni je to profesija, morao sam po dva-tri mjeseca da budem u Americi. Ne mogu da krivim sebe, to je posao. Radio sam i zarađivao - zaključio je Drljača tada u bolnoj ispovijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.