COVID-19

U Srbiji moguće strožije mjere na granicama

Postoji mogućnost da Srbija u narednom periodu donese nove, strožije mjere

G. M.

Kisić-Tepavčević: Virus se širi

Foto: Agencije


Članica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona i zamjenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić-Tepavčević rekla je danas da postoji mogućnost da Srbija u narednom periodu donese nove, strožije mjere, kada je riječ o ulasku stranih državljana u zemlju i povratka domaćih državljana iz inostranstva.

- U ovom momentu nismo donijeli nijednu drugu preporuku nego što je trenutno na snazi. Međutim, imajući u vidu razbuktavanje epidemije, vrlo je moguće da će u narednom periodu doći do regulacije na granicama - rekla je Kisić-Tepavčević na konferenciji za novinare, prenose agencije. 

Ona kaže Krizni štab nije razmatrao uvođenje mjere zabrane kretanja ili karantina u Srbiji.

- Nismo razmatrali takve mjere i one su u direktnoj vezi sa popunjenošću kapaciteta u bolnicama i broja ljudi na respiratorima. Primarni je cilj da sve bolnice koje nisu u covid sistemu ostanu van njega što duže kako bi mogli da liječimo primarne bolesti - naglasila je Kisić-Tepavčević.

Dodala je da je u Srbiji virus korona relativno pod kontrolom, međutim, istakla je da bi svi, zbog sve većeg broja zaraženih i velikog broja asimptomatskih slučajeva, trebalo da se ponašaju kao da su potencijalni nosioci zaraze.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na