SASTANCI

Gradonačelnik Beograda ugostio ambasadoricu BiH u Srbiji

Ekonomska saradnja otvara put saradnji i u drugim oblastima kao što su kultura, turizam i socijalna pitanja, rekla je Smajić

Osvrnuli se i na historiju diplomatskih odnosa Srbije i BiH, koji su uspostavljeni 2000. godine. Grad Beograd

A. M.

23.10.2020

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić razgovarali su o razvoju Beograda i Sarajeva, kao i o unaprjeđenju saradnje Beograda i gradova u BiH.

Zoran Radojičić i Aida Smajić su izrazili uvjerenje da će partnerstvo Srbije i BiH biti uspješno nastavljeno, kao i da će izvjesni put dvije zemlje ka EU doprinijeti regionalnoj stabilnosti.

Oni su se tokom susreta, koji je održan jučer u sjedištu gradonačelnika Beograda, u Starom dvoru, osvrnuli na historiju diplomatskih odnosa Srbije i BiH, koji su uspostavljeni 2000. godine, ističući da postoji mnogo oblasti za potencijalnu saradnju Sarajeva i Beograda, saopšteno je danas na sajtu grada Beograda.

Radojičić je naglasio da dosadašnja dobra saradnja dvije zemlje doprinosi unaprjeđenju odnosa naroda u cijelom regionu, a Smajićeva je istakla značaj ekonomske saradnje, budući da je BiH jedan od najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera Srbije, dok je Srbija jedan od najvećih investitora u BiH.

Smajić smatra da upravo ekonomska saradnja otvara put saradnji i u drugim oblastima kao što su kultura, turizam i socijalna pitanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.