SRBIJA

Nove mjere danas stupaju na snagu, skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Prodavnice i drugi maloprodajni objekti radit će do 21 sat

Apoteke, benzinske pumpe mogu da rade bez ograničenja. Kurir

A. Č.

24.11.2020

Od danas pa u narednih 10 dana na snazi će biti nove mjere Vlade Srbije, a koje su donesene radi sprečavanja širenja koronavirusa. 

Tako će do 3. decembra radno vrijeme ugostiteljskih objekata - restorana, kafića, barova, klubova, kao i tržnih centara, pozorišta, kina i drugih ustanova kulture, te priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, biti ograničeno do 18 sati. 

Prodavnice i drugi maloprodajni objekti radit će do 21 sat.

Apoteke, benzinske pumpe mogu da rade bez ograničenja.

- Sve radnje koje se ne nalaze u tržnim centrima, poput butika u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici ili frizera u naselju, ali i mnogobrojnih zanatlija, moći će raditi, kao i po prethodnoj odluci, do 21 sat - rekao je gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš, piše Kurir. 

On je, također, naveo da će poslije 18 sati, a najduže do 21, moći raditi i pošte i banke, osim onih smeštenih u tržnim centrima.

Jedna od mjera je i obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom u onim situacijama gdje se ne mogu izbjeći međuljudski kontakti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.