PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Dodatno osnažiti vojsku i učvrstiti vojnu neutralnost

Vjerujem da ćemo dodatnim ulaganjima osnažiti još više našu vojsku, rekao Vučić

Vučić: Vojsci i naoružani dronovi. Instagram

A. Č.

28.11.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu tenkova T-72MS u Kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu.

Prikazu prisustvuju i podpredsjednik Vlade Srbije, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsjednik Srbije rekao je da vjeruje da će ovi tenkovi značajno doprinijeti većoj borbenoj gotovosti i istakao da je ovo značajan pomak za vojsku.

- Očekujemo da dodatno učvtstimo i osnažimo ideju o vojnoj neutralnosti koja je postala dio naših političkih uvjerenja, jer smatramo da je najbolje da sami čuvamo svoje nebo i zemlju i da naša snaga bude snažan preventivni faktor za svakoga ko bi pomislio da njenu nezavisnost može ugroziti - rekao je Vučić, pipše Telegraf.

- Gledaćemo da napravimo vanredno povećanje plaća za naše vojnike i da njihovu želju za ostanokom u vojsci, osnažimo - kazao je on i dodao da se nada da će se tako nešto, i u ovako teškim uvjetima, ostvariti. 

Prvi put su, kaže, u vojsci dodati i naoružani dronovi.

- Vjerujem da ćemo dodatnim ulaganjima osnažiti još više našu vojsku.

Aleksandar Vučić se povodom današnje posjete oglasio i na Instagramu

- Danas ste mogli da vidite 11 novih tenkova T-72MS i naši tenkisti su zadovoljni, imaju snažniju balističku zaštitu, bolje upravljanje, navigaciju i sve je neuporedivo lakše. Vjerujem da će to doprinijeti većoj borbenoj gotovosti i većoj osposobljenosti naših snaga. Ovo je značajan pomak za našu kopnenu vojsku. Očekujemo da dodatno osnažimo našu vojsku i da učvrstimo ideju o vojnoj neutralnosti koja je postala dio strategije odbrane i sigurnosti. Smatramo da je najbolje da sami čuvamo svoje nebo, svoju zemlju, reke i da naša snaga bude snažan preventivni faktor. Borit ćemo se za dalje snaženje naše vojske! - napisao je Vučić na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.