KORONAVIRUS

Srbija za korak bliža vakcini, od sutra nove restriktivnije mjere

Redovi ispred kovid ambulanti se ne smanjuju

A. F.

Mnogo se očekuje i od vakcine

Foto: ARHIV


U Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 7.919 osoba. Preminulih je 52, a na respiratoru 270 bolesnika. Testirano je više od 22.000 ljudi. 

Redovi ispred kovid ambulanti se ne smanjuju. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije sve više gradova i općinna uvodi vanrednu situaciju, a takvu odluku juče su donjele još tri općine Apatin, Kula i Lebane.

Da se situacija umiri, trebalo bi da pomognu i nove protivepidemijske, restriktivnije mjere koje stupaju na snagu u petak. Mnogo se očekuje i od vakcine, a Srbija je u poslednjih nekoliko dana pravi velike korake i u tom smjeru.

Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend .Apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji

Pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend.Pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 do 15 sati. 

 Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati.

Više o:

Srbija Koronavirus
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na