SUKOB

Zastupnik Vučićevog SNS-a tjera Dragana Bjelogrlića iz Srbije, stigao mu brutalan odgovor

Glumac stao u odbranu kolegice Jelisavete Sablić

Dragan Bjelogrlić. ARHIV

A. V.

3.12.2020

Zastupnik vodeće Srpske napredne stranke u Srbiji Marko Atlagić izvijeđao je reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića nakon što je Bjelogrlić stao u odbranu kolegice Jelisavete Sablić, jer je ova naprednjaka ranije optužila za manjak patriotizma prema Srbiji.

Atlagić je rekao da je Bjelogrlić bez truna morala i stida, pozivajući ga da napusti Srbiju.

- Da ima bar malo morala, ispunio bi obećanje da će napustiti Srbiju ako propadnu protesti "1 od 5 miliona" - rekao je Atlagić za skupštinskom govornicom.

Stavši u odbranu kolegice Jelisavete Sablić, Bjelogrlić je za beogradski "Danas" rekao kako u svakoj naciji, državi i u svakom društvu postoje mediokriteti i postoje slobodoumni, talentovani i izuzetni ljudi.

- Države se razlikuju, između ostalog, i u afirmaciji jednih u odnosu na druge. Uređene i sretne države njeguju i čuvaju svoje vrijedne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice. Druge države, u koje, nažalost, spada i naša, upravo uz pomoć mediokriteta i moralnih i ljudskih ništavila, pokušavaju da kreiraju društvo u kojem će poslušnici, kukavice i nezainteresovani nadjačati ljude s intergritetom. Tako se pravi idealan teren za dugogodišnje vladanje. Ništa novo. Oproban metod, toliko puta viđen u historiji čovječanstva. Siguran sam da je velika, velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sabljić, i da se stidi ljudi poput Atlagića. Problem je što ne zna kako da to kaže i pokaže. Kako da se tome usprotivi. Sve dok za to ne nađe rJešenje, plašim se da će razni Atlagići kreirati vrijednosti društva u kome ćemo živjeti - rekao je Bjelogrlić. 

Glumica Sablić našla se na meti Atlagića, bivšeg člana Srpske radikalne stranke osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, danas člana SNS-a Aleksandra Vučića, nakon što je kritikovala vlast u Srbiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.