OZBILJNO SHVATIO

Ambasador Srbije u Moskvi demantirao šalu iz humorističkog skeča

Dodao je da „momci iz Pljiža“ vjerovatno znaju da on za Bogojavljenje pliva u Moskvi i da njemu ne može nikada biti hladno

Lazanskom nije do šale. Arhiv

G. M. / Nova S

9.12.2020

Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji „demantirao“ je skeč iz humorističke emisije PLjiŽ na TV Nova S, u kojem ga je imitirao glumac Dragoljub Ljubičić Mićko.

Mediji se pitaju zar mu niko nije javio da je Mićko humorista i da je PLjiŽ satirična emisija?

Dragoljub Ljubičić Mićko u skeču “Lazanski i cool diplomatija” glumi ambasadora Srbije u Moskvi, Miroslava Lazanskog, koji sjedi u jakni, sa ruskom zimskom kapom, u mraku i grije se na svijeću jer su zbog neisplaćenih dugova ambasadi navodno isključena struja i grijanje.

Reagirao je i Ljubičić

Ambasador je ispod ovog videa objavljenog na zvaničnom Youtube kanalu glumca Mićka Ljubičića, demantirao dijelove u kojima glumac u ulozi Lazanskog objašnjava zbog čega sjedi u mraku.

- Gospodo, i ja sam se smijao ovim forama, ali istine radi ambasada Srbije u Moskvi nikada nije ostala bez struje i grijanja. Jer, grijanje i struja su u Moskvi bagatela. No, momci su ovo oko struje i grijanja potpuno izmislili da bi u skeč uveli donaciju ruskih tenkova što neke u Beogradu očito žulja - napisao je Lazanski.

Dodao je da „momci iz Pljiža“ vjerovatno znaju da on za Bogojavljenje pliva u Moskvi i da njemu ne može nikada biti hladno.

- Ipak, smijao sam se Mićku, sve je mogao to da izvede i bez neistine o struji i grijanju – rekao je ambasador.

Nakon ovakvog komentara, reagirao je i Ljubičić.

- Za sve one koji su metaforu shvatili doslovce – NIJE naša ambasada u Moskvi ostala bez struje i grijanja. A što se nekih drugih “zahlađenja” tiče, to već ne možemo da garantujemo – rekao je.

Potreban bar dio istine

Povodom ovog skeča koji je u potpunosti demantovao, Lazanski je prokomentarisao za dnevni list "Danas" da je ovo satira, ali bez trunke istine.

- Objasnite vi našem čovjeku u Srbiji šta je satira a šta nije satira. Možete praviti satiru ako bar dio ima istinu, ali ako je sve izmišljotina ne vidim potrebu da se ona pravi. Oni su uradili nategnutu priču da bi pokrenuli pitanje zašto su ruski tenkovi isporučeni u vrijeme korone. Da ih nismo prihvatili, plaćali bi ležarinu. Inače su mi momci iz PLJiŽ-a veoma simpatični i duhoviti - rekao je Lazanski za Danas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.