NAKON ISPOVIJESTI GLUMICE

Sara Zeljković s još jednom kolegicom dala izjavu policiji o zlostavljanju Mike Aleksića

Želim da pozovem sve djevojke koje imaju bilo kakvo iskustvo seksualnog zlostavljanja od strane Mike Aleksića da mi se obrate i da ću ih povezati sa sjajnim ljudima iz policije koji rade na ovom slučaju, navela je

A. J. / Blic

Radulović iznijela sve detalje o zlostavljaju od strane reditelja Miroslava Mike Aleksića

Foto: Kurir


Nakon glumice Milene Radulović koja je istupila u javnost i u bolnoj ispovijesti za "Blic" iznijela sve detalje o zlostavljaju od strane reditelja Miroslava Mike Aleksića, u policijsku stanicu su danas izjavu, o ovom slučaju, dale još dvije djevojke.

Sara Zeljković, koja je bila učenica, u školi glume kod Mike Aleksića, danas je u policijskoj stanici dala izjavu o slučaju zlostavljanja. Sa njom je bila još jedna djevojka koja je željela da ostane anonimna.

- Jako je važno da istaknem da je moja izjava svojevoljno data javno i da su mediji sa mojih mreža preuzeli izjavu i objavili je.

Ukoliko date izjavu policiji, možete biti sigurni da će ona ostati anonimna ukoliko to želite. Tim putem želim da pozovem sve djevojke koje imaju bilo kakvo iskustvo seksualnog zlostavljanja od strane Mike Aleksića da mi se obrate i da ću ih povezati sa sjajnim ljudima iz policije koji rade na ovom slučaju. Ovo je važno da naznačim, kako se ne bi dovelo slučajno u pitanje procedura policije koja je vrlo profesionalno, pedantno urađena i koja garantuje anonimnost. Upravo dolazim iz policije gdje sam zvanično dala izjavu sa još jednom djevojkom čija će priča ostati anonimna - napisala je Zeljković u objavi.

  • Zeljković se oglasila na Instagramu

    Zeljković se oglasila na Instagramu

    Foto: Printscreen


Sarin prvi post, vezan za ovaj slučaj, bio je kada je sinoć na društvene mreže iznijela sve detalje neprijatnog iskustva tokom pohađanja škole glume kod Aleksića.

- Kada sam napunila nekih 16, 17 godina, Mika me je pozvao kod sebe u kancelariju na razgovor. Ne sjećam se tačno kako je to iskomunicirao. Sve u svemu, počeo je da me ispituje vezano za se*s. Vrlo se dobro sjećam pitanja, kao i šta sam imala obučeno taj dan, što sam kasnije čula da hoće da se desi kada je neki traumatičan trenutak bio u tvom životu. Pitanja su bila: "Da li se kre*eš?". Ja sam se naravno zbunila, ali pošto se podrazumijevalo u mom životu da se na svako Mikino pitanje odgovori, ja sam stidljivo odgovorila "da", na šta se on nasmijao i rekao: "Da, da, a je l' voliš da se kre*eš?".

Ja sam i dalje bila potpuno zbunjena situacijom koja se dešava, ali je on samo nastavio da postavlja pitanja. "A gdje najviše voliš da se kre*eš?". Ja sam i dalje imala neki tupavi kez na licu pa je umesto mene on odgovorio na to pitanje: "Gdje stigneš, a?", nakon toga je prestao da me ispituje i jedine situacije koje se sjećam sljedeće je bilo da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/protresao po dupetu i rekao: "Malo je kanta, ali može da prođe" - samo je dio ispovijesti još jedne od djevojaka.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na