OVA DJEVOJKA JE HEROJ

Milena Radulović: Kada on pikira još šest djevojčica, smatrale smo da ćemo biti saučesnici u zločinu

Kada imate izjave i iskustva koja imaju sličan karakter i metodu, nema sumnje da bi bilo ko u javnosti neće imati dilemu da li treba da osudi pedofiliju, kazala je Radulović

Radulović: Vrijeme je da pričamo o toj traumi. Instagram

N. Aj. / Nedeljnik

21.1.2021

Srbijanska glumica Milena Radulović za "Nedeljnik" je ispričala svoju priču o zlostavljanju koje je trpila od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, koji je silovao više puta kada je imala 17 godina.

- Šutnja je trajala, do te mjere da nismo dobijali upozorenja. Kada se to meni desilo, ja nikada nisam čula da se bilo šta slično desilo, nisam imala nagovještaj. Ali ovo nije samo moja priča. Vrijeme je da pričamo o toj traumi i tom iskustvu kao takvom. Na kraju, mene i ove hrabre djevojke je ta teška trauma povezala da progovorimo o jednom od najvećih problema našeg društva - seksualnom uznemiravanju, zlostavljanju i nasilju nad ženama. Ja želim da poručim svim ženama da nisu same - kazala je Radulović za "Nedeljnik".

Stvorio figuru drugog oca

Okidač da prijavi Aleksića bila je jedna maloljetna devojka, koju ranije nije poznavala.

Zato, kaže, "više nismo sjele da šutimo".

To je svakog dana tempirana bomba, kada znaš da je taj čovjek na slobodi i šta tamo može da se desi. U trenutku kada on sigurno pikira još šest djevojčica koje se spremaju za Fakultet dramskih umjetnosti (FDU), a nije isključeno i ove koje ne, jer bilo je i takvih slučajeva, smatrale smo da, ako dozvolimo da se nastavi, da ćemo doslovno biti saučesnici u zločinu... Jednostavno smo se dogovorile da je vrijeme. Kada imate izjave i iskustva koja imaju sličan karakter i metodu, nema sumnje da bi bilo ko u javnosti neće imati dilemu da li treba da osudi pedofiliju. Govorimo o maloljetnim licima koja tog čovjeka poznaju po deset godina i koji je stvorio figuru drugog oca, a djeci bez očeva i jedinog - ispričala je Milena.

Toliko strašan čin po psihu

Dodala je da "s ovom sviješću misli da nijedna od njih nije mogla da nastavi sa svojim divnim životom i uspješnom karijerom dok se to nekom novom djetetu dešava".

- I onda kada se to dijete stvarno pojavilo, bilo je plana, ona nas je pogurala svojom hrabrošću. Ova djevojka je heroj. Ona je maltene isto veče prenijela šta joj se dogodilo. I mi smo zbog toga dobili šansu da je zaštitimo, a što se mene tiče, i obavezu - da niko više ne smije da bude zlostavljan od tog čovjeka. To je toliko strašan čin po psihu da djevojke godinama nikom nisu mogle ni riječ o tome da kažu. Ali ova djevojka srećom ne. Meni je samo bitno da naša teška riječ ne stoji ničije sudbine. Zato o ovome pričam javno - rekla je Radulović.

Vjerovali u pogrešnog čovjeka

Milenu, kako je sama rekla, nije sramota da o ovome govori i priča.

Ovo je pakao koji je neopisiv za svakoga ko nije prošao nešto slično. Ovakve stvari se ruše kada postoji zajednica ljudi, od jezgra tih djevojaka, naših kolega iz grupe koji nisu čuli i znali šta se dešavalo, ali sada znaju da su vjerovali u pogrešnog čovjeka. I ne očekujte da će izletati u prvom krugu da govore javno, jer je za sve njih ovo izdaja. Mnogi od njih su i svoju djecu slali u tu grupu. Svi znamo taj osjećaj kada nas neko koga smo voljeli izda, i koliko je to bolno. Dajte im vremena. Najlakše je osuditi. Najvažnije je da je osjećaj porodice o kojem sam govorila, onaj koji je postojao među drugarima, sada jači nego ikada prije. Oni su i dalje moja druga porodica - rekla je Milena Radulović za "Nedeljnik".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.