LIDER LDP-A

Jovanović o velikoj aferi: Aleksić nije pedagog, progovorili su oni najhrabriji

One su na sebe preuzele posao koji mi nismo uradili, koji ja nisam mogao da uradim za svoju djecu, kazao je Jovanović

Piše: N. Aj.

25.1.2021

Jovanović oštro komentirao slučaj Aleksića. Avaz

Lider LDP-a Čedomir Jovanović komentirao je slučaj zlostavljanja učitelja glume Miroslava Aleksića, koji se tereti za silovanje i seksualno napastovanje.

Njegova reakcija bila je oštra.

Jovanović je rekao da krivicu utvrđuje sud u koji su oštećene otišle da traže pravdu te da treba razmišljati o odgovornosti, ističući da su te djevojke žrtvovale sebe.

Ja sam otac tri djevojčice

- Imao sam svoje mišljenje o Aleksiću i rekao sam ga. Krivicu određuje sud. Te djevojke su otišle pred sud i od suda traže da zaštiti njihova prava i pravdu. Ne od mene ili od vas. Ovdje treba razmišljati o odgovornosti. Ove djevojke su žrtvovale sebe. Mi znamo koliko smo surovi jedni prema drugima. Ja sam otac tri djevojčice, a čitav život razmišljam o tome. On nije pedagog, na osnovu onoga što smo mogli da vidimo. Neka sud sudi, ali ja neću da šutim. Progovorili su oni koji su najhrabriji. Te djevojke imaju porodice iza sebe. Ja sam se borio koliko sam mogao, ali to njima nije pomoglo. One su na sebe preuzele posao koji mi nismo uradili, koji ja nisam mogao da uradim za svoju djecu. Nema linča nego su progovorili neki, dok drugi šute - rekao je Jovanović tokom gostovanja u emisiji na TV Pink. 

Oni ne brane Aleksića, već svoje pravo

Potom se osvrnuo na ljude koji brane učitelja glume, a samim tim i čin za koji se sumnjiči.

Ne brane oni Aleksića, već svoje pravo da vas uhvate za du*e u kancelariji, da vam stavljaju pare među si*e i da ga primite kada on hoće - rekao je lider LDP-a, što je izazvalo muk u studiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.