SVEČANOST

U Beogradu otkriven spomenik Stefanu Nemanji, Dodik poručio da bez države nema slobode

Spomenik će nadživjeti vijekove i ostati da svjedoči o naporima da se stvori država srpska, rekao Dodik

Fu. M.

Sa večerašnje ceremonije

Foto: Blic


Na Savskom trgu u Beogradu večeras se održava ceremonija otkrivanja spomenika  Stefanu Nemanji.

Svečanosti na Savskom trgu prisustvuju i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsjednik parlamenta Ivica Dačić, ministri u Vladi Srbije, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević...

- Svaki dan nalazim dovoljno razloga i ponosa što pripadam svom narodu, srpskom. Danas sam posebno ponosan što sada sa vama dijelim ovaj veličanstven trenutak, svi odajemo poštu velikom ujedinitelju Stefanu Nemanji. Srbi su davno naučili da bez države nema slobode i zato vijekovima iza nas smo se borili za našu državu. Spomenik će nadživjeti vijekove i ostati da svjedoči o naporima da se stvori država srpska, ali isto tako i o umijeću ljudi koji su sada na vlasti - rekao je Milorad Dodik.

  • Spomenik Stefanu Nemanji

    Spomenik Stefanu Nemanji

    Foto: Blic


Prema njegovim riječima, danas se na svakom koraku u Srbiji "vidi napredak".

- Republika Srpska se oslanja na Srbiju. Zahvalan sam predsjedniku Vučiću na razumijevanju. Danas je veoma važno da budemo objedinjeni - dodao je Dodik.

Više o temi Milorad Dodik

ODGOVORIO NA PROZIVKE
Dodik: Neko pokušava da zavadi rukovodstvo RS i Srbije
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na