SKANDAL U SRBIJI

Načelnica porodilišta "Narodni front" zaražena koronom dolazila na posao

Snežana Rakić smijenjena je sa rukovodeće pozicije i privremeno udaljena s posla, a protiv nje je sanitarna inspekcija pokrenula postupak

A. Č. / Blic

Rakić: Sanitarna inspekcija pokrenula postupak

Foto: Blic


Načelnica porodilišta GAK "Narodni front" prof. dr Snežana Rakić smijenjena je sa rukovodeće pozicije i privremeno udaljena s posla, a protiv nje je sanitarna inspekcija pokrenula postupak jer je ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba pošto je imala koronu, a dolazila je na posao.

- Prof. Rakić je putovala u inozemstvo i po povratku u Srbiju nije ispoštovala samoizolaciju, u koju je morala da ide 10 dana ukoliko pri ulasku u Srbiju nema negativan PCR test. Ona je odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a poslije nekoliko dana se ispostavilo, PCR testom, da ima koronu - kazali su za "Blic" iz Narodnog fronta.

Oni dodaju da je time ugrozila ne samo sebe i kolege već i majke i bebe i sasvim je bilo logično da trpi konsekvence.

- Načelnica porodilišta prof. dr Snežana Rakić je svojim činjenjem dovela pacijente, kao i svoje kolege u visok epidemiološki rizik što je ozbiljan prekršaj, kao i povreda radne discipline. To je rezultiralo privremenim udaljavanjem imenovane s posla, kao i smjenu sa rukovodeće pozicije - kažu iz Narodnog fronta.

Sanitarna inspekcija pokrenula je postupak koji je u toku.

Više o temi Koronavirus

DRUGI U EVROPI
U Srbiji vakcinisano 495.964 građana
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na