SRBIJA

Uhapšeni Velja Nevolja i Marko Miljković, sumnjiče se za otmice i teška ubistva

Veljko Belivuk je vođa navijačke grupe Partizana "Principi"

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković. Avaz

A. Č. / Blic

4.2.2021

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva Srbije.

Oni se terete za ubistva i najteža krivična djela.

Rano jutros, u velikoj akciji policije i BIA, uhapšeno je i zadržano u pritvoru 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih djela, otmica i ubistva. Tokom noći je pretreseno 30 lokacija.

Tužilac za organizirani kriminal Mladen Nenadić rekao je jutros da su hapšenja izvršena nakon višemjesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazirani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

- U toku su pretresi i uviđaji na 30 lokacija, a prema 16 lica je doneseno rješenje o zadržavanju. Oni će nakon isteka roka za zadržavanje biti sprovedeni tužiocu za organizirani kriminal - rekao je on.

Veljko Belivuk je vođa navijačke grupe Partizana "Principi", a sa Markom Miljković je u subotu priveden pa pušteni iz policije, gdje su bili na informativnom razgovoru. Njih je policija sačekala na beogradskom aerodromu po povratku iz Crne Gore. 

Belivuk i Miljković su, kako navode mediji, ispitivani i zbog saznanja da je u Crnoj Gori planirana njihova likvidacija. Sumnje na vezu sa kavčanima već neko vrijeme postoje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.