SRBIJA

Brnabić: Možemo da sjedimo na vakcinama i da čekamo, a možemo i da damo zemljama oko nas i pomažemo

Nije u redu da mi prigrlimo vakcine samo za sebe, smatra premijerka Srbije

Brnabić: Pomažete kada je napotrebnije. AFP

A. Vatreš

17.2.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na pitanje novinara zašto Srbija susjednim državama daje vakcine kojih ima najmanje, odnosno Pfizer koje su donirane Sjevernoj Makedoniji i Sputnjik V koje će večeras biti donirane Crnoj Gori.

Rekla je da možete biti solidarni kada je nekome najpotrebnije, a da je moguće i da se pomaže kada ta pomoć nikome nije potrebna.

- Sputnjik V je najbliža za registraciju u Crnoj Gori, a mi smo gledali da budemo pragmatični - istakla je Brnabić, prenosi Telegraf.rs.

- Nije u redu da mi prigrlimo vakcine samo za sebe. Ja sam ponosna na to što Srbija daje pomoć zemljama oko nas, koje su nama prijateljske zemlje i više od toga i ponosna sam što smo solidarni. Pomažete kada je najpotrebnije, a ne onda kada oni budu dobili svoje vakcine - rekla je Brnabić.

- Mi u ovom trenutku u Srbiji imamo vakcina da vakcinišemo 850.000, a značajne količine vakcina stižu u narednih nekoliko dana. Imamo dovoljno vakcina da se naša imunizacija neometano nastavi. Mi možemo da sedimo na njima i da čekamo kad ih dodatno dobijemo da vakcinišemo ljude, a možemo i da ih damo kada znamo da dolazi još vakcina - zaključila je premijerka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.