NOVI DETALJI ISTRAGE

Nevolja i šefovi MUP-a planirali otmicu Danila Vučića

Kampanja vođena protiv porodice Vučić imala je za cilj kriminalizaciju predsjednika i njegovih najbližih

Aleksandar i Danilo Vučić. Instagram

Srpski telegraf

12.3.2021

Mafijaški klan Veljka Belivuka i ljudi iz vrha MUP-a i države koji su sarađivali s tim klanom planirali su otmicu Danila Vučića, sina predsjednika Srbije, piše Srpski telegraf.

Ova saznanja potvrđuje i činjenica da je bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović upravo ovo pitanje postavljeno tokom saslušanja u SBPOK.


Targetiran kao meta

Kako navode izvori Srpskog telegrafa, dobro upućeni u istragu koja se vodi nakon hapšenja Belivukovog klana, kampanja vođena protiv porodice Vučić, a koja je imala za cilj kriminalizaciju predsjednika i njegovih najbližih, trebalo je da ima epilog otmicom Danila. To bi, kako su kriminalci i njihovi inspiratori planirali, bilo predstavljeno kao međusobni obračun klanova.


- Prljava kampanja je vođena godinama. Prvo protiv samog predsjednika Aleksandra Vučića, uz planiranje i njegove likvidacije. Međutim, ipak se šef države u jednom trenutku pokazao kao prekrupan zalogaj s obzirom na obezbjeđenje koje ima, pa je ugovorena rezervna strategija. U toj strategiji ključna tačka je trebalo da bude Danilova otmica - objašnjava dobro upućeni izvor Srpskog telegrafa.


Teren je pripreman ne mjesecima nego godinama.


- Danilo je fizički praćen, a svaki njegov korak po potrebi je dojavljivan određenim krugovima, između ostalog, i pojedinim medijima. Ovi su zatim to objavljivali i koristili da Danila prikažu kao nekog ko se druži sa problematičnim ljudima. Sve je to do tančina razrađivano na tajnim sastancima kojima su, povremeno, prisustvovali i stranci - kaže taj izvor.


Prema saznanjima do kojih su došle srbijanske službe, u trenutku kada je procijenjeno da se Aleksandru Vučiću ne može lako prići, Danilo je targetiran kao meta. Sve vrijeme, prisluškivani su, inače, šef države, Danilo, ali i brat Andrej i Vučićev otac Anđelko.


- Belivuk je neprestano bio u komunikaciji sa pojedinim ljudima iz vrha MUP-a i države. Mreža oko Danila polako se plela i, da nije došlo do hapšenja grupe Velje Nevolje, plan o otmici bi bio realizovan u najskorije vrijeme. Time bi, kako su oni planirali, bila stavljena tačka na Vučićevu političku karijeru jer bi se dokazalo da je njegov sin dio određenog klana - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Rezervna opcija

Božidar Spasić, bivši obaveštajac, kaže da je Danilo je još od dolaska Vučića na vlast postao predmet interesovanja kriminalnih grupa.


- Ono što je bitno da kažem jeste da oni nisu mogli da prate Danila ako nisu imali logističku podršku unutar policije. Jasan dokaz za to jesu fotografije Danila koje su se pojavljivale u medijima, nisu se one tu slučajno pojavljivale i nisu im tek tako došle u ruke. Tu se radi o fotografijama koje su rađene za potrebe kompromitovanja Danila Vučića. Sve to ne isključuje mogućnost, a zapravo je i vrlo vjerovatno da su u tom procesu pripreme tihog državnog udara, gdje nisu uspjeli da dođu do Vučića, pokušali, kao rezervnu opciju, da dođu do Danila. To je presječeno u posljednjem momentu. Naglasio bih i to da prisluškivanje ništa ne vrijedi bez praćenja. Oni su Danila prisluškivali, znali su gdje ide i gdje se kreće, onda su tamo odlazili i fotografisali, a na kraju su slike izlazile u medijima. Povezanost je jasna. Mafija je koristila sve resurse države, tajno praćenje i tehniku da bi otela Danila, tu nema dileme - kazao je Spasić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.