AKCIJA IMUNIZACIJE

U Srbiji vakcinisani privrednici iz više od 1.500 firmi iz regiona

Vakcine su primili i uposlenici nekoliko kompanija iz BiH

Osigurano 10.000 vakcina. Agencije

N. Aj. / Telegraf.rs

28.3.2021

U Srbiji je jučer počela vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije (PKS) obezbijedila 10.000 vakcina.

Zaposleni u više od 1.500 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova, primili su tokom vikenda vakcine protiv koronavirusa u Beogradu i Nišu.

Akciju imunizacije privrednika iz regiona organizirao je Komorski investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a 10.000 vakcina obezbijedila je Privredna komora Srbije zajedno sa Vladom Srbije. 

Vakcinisanje privrednika protiv koronavirusa organizirano u Beogradu i Nišu. Agencije

Nakon novih prijava, zbog velikog interesovanja za vakcinaciju, preko privrednih komora prijavilo se ukupno oko 8.500 zaposlenih iz regiona.

Predsjednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, kaže da je zbog akcije vakcinacije privrednika regiona "ponosan što je građanin Srbije, ponosan što pripada našem regionu i što je Evropljanin u pravom smislu riječi".

- Dobio sam veliki broj poruka zahvalnosti kolega za ovu akciju i želim da se zahvalim svima iz regiona koji su pomogli da se ona uspješno sprovede. Privrednici su pokazali da zajedno mogu da pobijede virus, kao što zajedno možemo od našeg regiona da učinimo najbolje mjesto za posao i život - rekao je Čadež.

Vakcinisane i stjuardese iz Albanije. Agencije

Najviše kompanija došlo je iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a kompanije iz Albanije došle su organizovanim čarter letovima. Preko svojih partnera u Srbiji vakcinisano je i oko 150 privrednika Kosova.

Iz BiH, između ostalog, došli su privrednici iz kompanija "Asa Holding", "DIV", "Sarajevski kiseljak", "Mlijekoprodukt", pivara iz Banje Luke i Sarajeva, "Bimal", dok su iz Sjeverne Makedonije se vakcinisali zaposlenici kompanije "Alkaloid", "Tikveš", "Makedonski Telekom", "Mlekara Bitola", "Makedonija turist", "Stopanska banka" i "Vitaminka Prilep".

Iz Albanije su bili privrednici iz kompanija "Balfin", "Jumbo", "Neptun", "Tirana Bank", "Abkons", "AlbaWings", a iz Crne Gore privrednici iz "Hilton Podgorice", "Zeta gradnje", Datum Solutions" i drugih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.