NA SVOJ NAČIN

Kako su mediji iz Srbije izvijestili o smrti generala Jovana Divjaka

Osim kraće biografije, većina ih podsjećaju da je Tužilaštvo Republike Srbije 2008. godine za njim raspisalo potjernicu zbog događaja u Dobrovoljačkoj

Fu. M.

Naslovnice nekih portala

Foto: Printscreen


Vijest o smrti legendarnog generala Armije RBiH večeras su prenijeli i brojni srbijanski mediji.

Osim kraće biografije, većina ih podsjećaju da je Tužilaštvo Republike Srbije 2008. godine za njim raspisalo potjernicu zbog događaja u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

"Telegraf" u naslovu osim informacije da je preminuo general Divjak dodaje i da je "kaznu vojnog suda izbjegao napuštanjem JNA".

 • Telegraf

  Telegraf

  Foto: Printscreen


"Danas" piše da je Divjak bio "bivši oficir JNA i prvi nosilac iz BiH francuskog ordena "Legije časti". Također, podsjećaju na događaje iz Dobrovoljačke 1992. godine, te o podizanju optužnice srbijanskog Tužilaštva.
 • Dnevnik.rs

  Dnevnik.rs

  Foto: Printscreen


B92 donosi kraću biografiju legendarnog generala.

- Divjak se nacionalno izjašnjavao kao Bosanac, što je u više navrata isticao u intervjuima za domaće i inostrane medije, podsjeća B92.

 • B92

  B92

  Foto: Printscreen


"Alo.rs" donosi kratak naslov - "Preminuo general Jovan Divjak".
 • Alo.rs

  Alo.rs

  Foto: Printscreen


"Kurir" je objavio kraću biografiju o generalu Divjaku uz skandalozan naslov, falsificirajući istinu o događajima iz maja 1992. godine - "Umro Alijin srpski general: Jovan Divjak, akter zločina protiv JNA u Dobrovoljačkoj".

 • Kurir

  Kurir

  Foto: Printscreen


Više o temi Jovan Divjak

Više o:

Jovan Divjak Srbija
NA VRH

Podijeli članak na